Oliver Solberg hämillään ongelmistaan – ”Se on hullua”

Oliver Solberg ei saanut parasta mahdollista tulosta viime viikonloppuna ajetusta Kenian Safari-rallista.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Oliver Solberg's office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittikuljettaja Gus Greensmith karkasi tuntuvaan johtoon WRC2-luokassa heti kisan alussa, kun Solberg kärsi rengasrikoista. Skoda-kuljettaja oli pahimmillaan luokassaan seitsemäntenä lähes neljä minuuttia Greensmithiä perässä.

Solberg nousi nopeasti toiseksi, mutta eroa Greensmithiin oli liikaa. Englantilainen otti WRC2-voiton lopulta vajaan puolentoista minuutin erolla Solbergiin, joka ajoi viikonlopun aikana 11 pohja-aikaa luokassaan.

Lue myös: Nyt oli kovaa taistelua! Sairastunut kuski veisteli voitostaan MM-rallissa: ”En paskonut alleni”

Solberg jakoi kisan aikana kovaa kritiikkiä rengasvalmistaja Pirellin suuntaan. Safarin jälkeen Solberg arveli, että rengasrikot saattoivat johtua liian korkeasta rengaspaineesta ensimmäisenä kunnon ajopäivänä.

– Seuraavina päivinä lähdin alhaisemmilla rengaspaineilla, joten ehkä se saattoi olla siitä kiinni. Mutta minä vain seurasin Pirellin suosituksia, Solberg totesi.

– Se on hullua, että tilanne olisi erilainen, jos renkaassa olisi viilto. Mutta kun renkaasta ei löydy mitään, se ärsyttää vieläkin enemmän.

Kakkostila tarkoitti kuitenkin sitä, että Solberg nousi yksin WRC2-luokan pistetaulukon kärkeen. Hän oli avannut helmikuussa WRC2-kautensa voitokkaasti kotikilpailussaan Ruotsissa.

– Perjantain jälkeen päätavoitteena oli nousta toiseksi ja katsoa sen jälkeen, mitä kärjessä tapahtuu.

– Minun täytyy olla tyytyväinen tähän tulokseen. Toki olen hieman pettynyt. Tulin tänne voittamaan, mutta tämä ralli on aina valtava haaste. Se on hyvä juttu, että saimme pisteet toisesta sijasta ja johdon MM-sarjassa.

Solberg ei osallistu seuraavana ohjelmassa olevaan Kroatian MM-ralliin. WRC2-luokan kuljettajat valitsevat kauden aikana pistekisoikseen seitsemän rallia.

– Meidän pitää ajatella strategisemmin ohjelmaamme tänä vuonna. Haluan voittaa mestaruuden ja kaikki työ tehdään sitä varten, Solberg sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat