Niclas Grönholm ajoi finaaliin Latviassa – Kristofferssonin huima voittoputki jatkui

Niclas Grönholm oli Latvian MM-rallicrossissa neljäs. Kuva: GRX Taneco

Niclas Grönholmin hyvin sujunut viikonloppu rallicrossin MM-sarjan Latvian osakilpailussa huipentui siihen, kun nuorukainen ajoi Hyundai i20 Supercarillaan vakuuttavasti kisan neljänneksi. Timur Timerzjanov jäi puolestaan välieriin.

Toisessa semifinaalilähdössä i20 Supercarit saivat vastaansa maailmanmestarit Johan Kristofferssonin, Mattias Ekströmin ja Petter Solbergin. Ensimmäisen mutkan jälkeen GRX Tanecon kuljettajat olivat sijoilla neljä ja viisi. ”Suomalaistiimin” kuskit valitsivat toisistaan erilaiset strategiat: Timerzjanov ajoi jokeri-kierroksensa heti kisan alussa, kun Grönholm taas jatkoi kunnioitettavien kierrosaikojen takomista. Viimeisen kierroksen spinnauksesta kärsinyt Timerzjanov oli semifinaalin kuudes. Hänen tiimikaverinsa sen sijaan nappasi kolmannen sijan ja samalla himoitun finaalipaikan.

– Tiesimme, että semifinaalissa olisi tapahduttava jotain, jotta meillä olisi mahdollisuus päästä finaaliin. Kerrankin ensimmäinen mutka sujui osaltamme hyvin, ja tehokas strategiamme puri, Grönholm sanoi.

Finaalissa Grönholm oli ensimmäisen mutkan jälkeen kolmantena, edellään Johan Kristoffersson ja Mattias Ekström ja takanaan kolme Peugeot 208 -kilpuria. Timmy Hansenin ja Sébastien Loebin ahdistaessa Grönholm onnistui pitämän ruotsalaisen takanaan, mutta ranskalaiskuski vei pidemmän korren jokeri-kierroksilla.

– Minulla ei ollut mitään paineita. Ajoin paljon puhtaammin kuin aiemmin viikonlopun aikana ja onnistuin saamaan hyvän rytmin päälle. En malta odottaa USA:ta ja seuraavaa kisaa. Osa kilpakumppaneistamme oli testannut etukäteen täällä Latviassa, mutta Austinin kisaan lähdemme kaikki niin sanotusti samalta viivalta, Grönholm muistuttaa.

GRX Taneco vankisti entisestään neljättä sijaansa tallien MM-pisteissä ennen kauden 2018 kolmea viimeistä osakilpailua. Grönholm on edelleen kuljettajien MM-pisteissä seitsemäntenä ja Timerzjanov puolestaan kuroi kiinni eroa yhdeksänteen sijaan nähden.

Kisan voittoon ajoi jälleen ruotsalainen Volkswagen-kuski Kristoffersson, joka on voittanut huimat kahdeksan kauden yhdeksästä ajetusta kisasta. Mattias Ekström oli Latviassa toinen ja Andreas Bakkerud kolmas.

Kymmenes kauden kahdestatoista MM-osakilpailusta ajetaan 28. – 30.9, jolloin kaasutellaan Circuit of the Americasin radalla USA:ssa.