Nelivetoautoon vaihtava Emil Lindholm – ”Päiviä sitä laskee, että pääsee taas ajaamaan!”

Emil Lindholm (oik.) ja Mikael Korhonen
Emil Lindholm (oik.) ja Mikael Korhonen. Kuva: Jani Kekoni
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan SM3-luokan voitossa viimeiseen kilpailuun asti kiinni ollut Emil Lindholm vaihtaa täksi kaudeksi nelivetoauton rattiin. SM3-luokan hopeaa viime vuonna saavuttanut Lindholm kisaa tulevalla sesongilla  Marcus Grönholmin GRX-tallin nelivetoisella Skoda Fabia R5:lla. 

Lindholm on vuokrannut menopelin SM1-luokkaan, mutta Grönholm kertoi aiemmin tiedotteessa, että samalla tiimi katsastaa nuoren rallilupauksen kyvyt tulevaisuutta ajatellen.  Lindholm kertoi AKK:n Mestareiden illassa viime lauantaina hieman suunnitelmistaan.

– SM-sarja ajetaan ja Jyväskylän MM-ralli sekä toivottavasti kesällä jotain kansainvälisiä pienempiä kisoja Euroopassa. MM-ralleja ei näillä näkymin ole muita kuin Jyskälä luvassa, Lindholm kertoi Rallit.fille.

Lindholm on jo päässyt tutustumaan uuteen pirssiinsä ja olo on ollut kuin pikku pojalla karkkikaupassa.

– Mahtavaa on ollut päästä ajamaan testiä Skodalla. Päiviä sitä laskee koko ajan, milloin seuraavaksi pääsee ajamaan. Tosi makeeta on ollut. Onhan sellaisessa autossa aika paljon enemmän voimaa kuin millä on tottunut ajamaan, Lindholm totesi.

SM1-luokassa on ensi kaudella kova tunku palkintokorokkeelle. Lindholm haastaa muun muassa puolustavan mestarin Teemu Asunmaan, konkari Juha Salon sekä viime vuonna läpimurtonsa tehneen Eerik Pietarisen.

– Aika maltillisin tavoittein lähden kauteen. Jos lopputalvikaudesta pääsi jo kolmen joukkoon, niin olisi hyvä juttu. Sarjataso on uusi ja tosi kova taso on siellä, Lindholm sanoi.

Lindholm on edellisinä rallikausinaan ajanut kilpaa myös ratapuolella Saksassa. Ensi vuonna nuorukainen aikoo kuitenkin keskittyä vain ralliin.

Rallin SM-sarja starttaa legendaarisella Tunturi-rallilla (nyk. Arctic Lapland Rally) 25. – 27. tammikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat