MM-rallin kuskimarkkinoilla useita kysymysmerkkejä – listasimme kuumimmat huippunimet

Andreas Mikkelsen, Ott Tänak, Sebastien Ogier
Kuljettajamarkkinoiden kuumimmat nimet olivat palkintokorokkeella Saksan MM-rallissa: Andreas Mikkelsen, Ott Tänak ja Sebastien Ogier. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja jäi Saksan osakilpailun jälkeen tauolle, mutta spekulaatiot ensi kauden tallipaikoista sen kuin kiihtyvät.

Kuljettajamarkkinoilla on tänä syksynä useita mielenkiintoisia kuljettajatähtiä. Rallit.fi listasi markkinoiden mielenkiintoisimmat nimet.

Sebastien Ogier:

Viidettä perättäistä mestaruuttaan jahtaava Ogier on sanonut useaan otteeseen, että hän jatkaa M-Sportilla, jos talli saa täyden tuen Fordin tehtaalta. Näillä näkymin tukea ei ole tulossa, joten jos ranskalainen pitää sanansa, hän on vaihtamassa maisemaa. Ottajia Ogierille löytyy varmasti, vaikka tällä kaudella hän ei ole ollut ylivoimainen kuten Volkswagen-vuosinaan.

Huhuissa Ogieria on jo viety Citroenin rattiin ensi vuodeksi. Ranskalaistiimi hakee tiettävästi uutta tähteä tallille vaisusti menneen vuoden vuoksi. Kris Meeken piti soittaa tallin ykkösviulua, mutta pohjoisirlantilainen on joutunut tällä kaudella vaihtopenkillekin. Ogier lähti aikoinaan Citroenilta riitaisissa merkeissä, mutta voisiko hän vielä palata talliin, joka teki hänestä tähden?

Ott Tänak:

Tänakille tämä kausi on ollut todellinen läpimurto. Virolainen on ottanut uransa ensimmäiset voitot sekä soralla että asvaltilla. Vauhtia on ollut siinä määrin, että mestarikuljettaja Ogier on joutunut useaan otteeseen maistelemaan hiekkapölyä tallikaverinsa perässä.

Tänakin ja Toyotan nimet on yhdistetty puhuttaessa ensi vuoden tallipaikoista. Eikä se ole ihme, sillä tallipäällikkö Mäkinen ei ole piilotellut lainkaan kiinnostustaan virolaiskuljettajaa kohtaan. Tallilla on jo valmiina kytkös Viroon, sillä Puuppolan päämajan rinnalle perustetaan etelänaapuriin etäterminaalia, jotta kaikkea kalustoa ei tarvitse kuljettajaa Keski-Suomeen saakka kisojen välillä.

M-Sportin tallipomo Malcolm Wilson on sanonut, että hän haluaisi pitää Tänakin tiimissä myös ensi kaudella – kuten myös Ogierin. Fordin ajokit ovat olleet huippuvireessä tällä kaudella, mutta löytyykö Wilsonin pussista riittävä pino riihikuivaa, kun muiden tarjoajien taustalla ovat äveriäät autonvalmistajat?

Andreas Mikkelsen:

Norjalainen jäi ilman WRC-pestiä Volkswagenin vetäydyttyä MM-sarjasta viime kauden jälkeen. Mikkelsen haki tallipaikkaa Puuppolasta, mutta Tommi Mäkinen otti lopulta Toyotalle toisen VW-kuskin, Jari-Matti Latvalan.

Mikkelsen ajoi alkukauden kisoissa WRC2-luokkaa Skodalla, mutta hänelle avautui yllättäen tilaisuus Citroenin WRC-auton rattiin kesken kauden ranskalaistallin kompastellessa kisasta toiseen. Viime viikon Saksan MM-rallissa Mikkelsen antoi todellisen näytön vauhdistaan: upea kakkossija Fordin Ott Tänakin perässä. Norjalainen on varmasti Citroenin papereissa ensi kauden kuljettajia mietittäessä, ja myös Toyota-pomo Mäkinen on puhunut imartelevaan sävyyn norjalaisesta.

Teemu Suninen:

Suninen starttasi kauteen ensisijaisesti WRC2-luokan maailmanmestaruus mielessään. Jokelalaiselle tarjottiin kuitenkin tilaisuus ajaa WRC-kalustolla kahdessa rallissa, Puolassa ja Suomessa. Ja minkälaista jälkeä Suninen tekikään Fordin puikoissa! Puolassa pohja-aika ja kuudes sija, ja Suomessa kakkossija vaihtui harmittavasti nelostilaan viimeisen päivän ajovirheen vuoksi. Näytöt olivat kuitenkin sellaiset, ettei niitä osannut juuri kukaan odottaa.

Tässä vaiheessa vaikuttaa siltä, että M-Sport menettää ainakin yhden huippukuljettajistaan – Ogierin tai Tänakin. Voisiko se avata WRC-tallipaikan Suniselle ensi vuodeksi? Tiimiin on itseään tyrkyttämässä useita muitakin kuljettajia, jotka ovat Sunista huomattavasti kokeneempia, mutta tallipomo Wilson on painottanut, että hän on aina katsonut nuorien lahjakkuuksien perään. Tästä osoituksena on muun muassa se, että Wilson havittelee Kalle Rovanperää ajamaan tallin R5-kalustolla ensi vuodeksi.

Sebastien Loeb:

Palaako yhdeksänkertainen maailmanmestari rallin MM-sarjaan? Tämä kysymys on ollut rallin ystävien huulilla viimeisen kuukauden ajan. Loeb kävi hiljattain testaamassa Citroenin C3 WRC -autoa kotiseudullaan Ranskassa, ja talli oli heti tarjoamassa uutta testitilaisuutta konkarikuljettajalle.

Viime vuodet rallicrossin ja erämaarallien parissa kisannut Loeb ei ole vielä lyönyt lukkoon ensi vuoden suunnitelmiaan, mutta jopa hän itse on väläytellyt mahdollisuutta, että hän voisi ajaa muutaman MM-rallin ensi kaudella. Hurjimmissa huhuissa Loebiä ja Ogieria on jopa istutettu tallikavereiksi Citroenille kaudelle 2018.

Lue myös nämä