Mini-kuskin auto romuksi Dakarissa – Hirvosen tallilla karu päivä

Bryce Menzies
Bryce Menzies. Kuva: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dakar-rallin toinen etappi harvensi Mikko Hirvosen edustaman X-raid-tiimin rivejä Perussa sunnuntaina.

Yhdysvaltalainen Bryce Menzies romutti autonsa heti erikoiskokeen alussa ulosajossa. Menzies ei loukkaantunut tilanteessa, mutta tiettävästi hänen kartanlukijansa Peter Mortensenin nilkka murtui tilanteessa. Menzies oli ollut nopein Mini-kuljettaja kisan avausetapilla, jolla hän ajoi neljänneksi.

Myös X-raidin Yazeed Al-Rajhin ja Boris Garafulicin taipaleet päättyivät tylysti. Mini-kuskit kolaroivat keskenään, eivätkä pystyneet jatkamaan matkaa.

Peugeot-kuljettajat ottivat komennon toisella etapilla. Cyril Despres oli 267 kilometriä pitkän erikoiskokeen ykkönen ennen tallitovereitaan Stephane Peterhanselia ja Sebastien Loebiä. Despres nousi kokonaistilanteen kärkeen 27 sekunnin erolla Perhanseliin. Toyota-pilotti Giniel de Villiers on kolmantena (+5.44) ja Loeb neljäntenä (+6.09).

– En odottanut tätä. Olen tyytyväinen, että pääsimme tämän läpi yhtenä kappaleena, Despres kertoi.

Mikko Hirvonen ajoi Minillään seitsemänneksi nopeimman ajan ja myös kokonaistilanteessa suomalainen on seitsemäntenä vajaat 13 minuuttia kärjelle jääneenä.

– Erikoiskoe oli odotetusti erittäin haastava vaikeilla dyyniosuuksilla. Opimme paljon autosta. Yhdellä välietapilla menetimme aikaa noin kaksi minuuttia, mutta muuten olemme erittäin tyytyväisiä päivään, Hirvonen kertoi Twitterissä.

Dakar-ralli jatkuu maanantaina, jolloin ohjelmassa 296-kilometrinen etappi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat