Mäkinen: Toyotalle ei lisää WRC-autoja ensi kaudeksi

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipomo Tommi Mäkinen on kertonut, ettei tiimi suunnittele neljännen kilpurin rakentamista ensi kaudeksi. Alkukaudesta tulokastalli ajoi kahden auton voimin, kunnes toukokuun Portugalin rallista alkaen Yaris WRC -menopelejä on nähty lähtöviivalla kolme.

Mäkinen pyörittää omaa rallitalliaan Keski-Suomessa, mutta moottorit tehdään Saksassa TMG:n tehtailla. Alussa huhuttiin, että Puuppolan ja Kölnin välit eivät ole kunnossa, mutta Mäkinen vakuuttaa, että kaikki on toiminut niin kuin pitääkin.

– Yhteistyömme on ollut varsin hyvää TMG:n kanssa. Meidän oma ryhmä on aika pieni ja nopea. Se edesauttaa sitä, että voimme reagoida nopeasti ongelmiin. Se on ollut yksi meidän vahvoista puolista. Yhteistyö TMG:n kanssa on parantunut koko ajan ja se on jo hyvin sujuvaa, Mäkinen sanoo espanjalaisella AutoHebdoSport-verkkosivustolla.

Hyundain talli on suunnitellut nostavansa WRC-autojensa määrää ensi kaudeksi, mutta Mäkinen ei aio seurata kyseisiä visioita.

– Meillä ei ole sen suhteen suunnitelmaa. Ehkä joskus tulevaisuudessa se olisi mahdollista, mutta sitä varten pitäisi varmaan perustaa joku satelliittitalli. Varmasti me sen jossain vaiheessa tarvitsemme, koska tämä on japanilainen merkki ja jossain vaiheessa voi tulla japanilaisia kuskeja. Eli tavallaan tarvitsemme siis lisää autoja, mutta ei vielä ensi kaudeksi, Mäkinen pohdiskelee.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat