Latvala uudesta tallikaveristaan: Ott on reilu jätkä!

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitallin suomalaiskolmikko on ensi kaudella historiaa. Tiimi tiedotti viime viikolla, että Juho Hännisen tilalla tulevalla sesongilla ajaa virolainen Ott Tänak. 

Toyotan tallipomo Tommi Mäkinen on kertonut, että tiimi olisi halunnut palkata nopean virolaisen jo täksi kaudeksi. Tämän vuoden Tänak kuitenkin päätti vielä ajaa monivuotisen työnantajansa M-Sportin Fordilla.

Tänak on kiinni MM-hopeassa ennen kahta viimeistä osakilpailua. Toyotan kokenut suomalaiskuski Jari-Matti Latvala pahoittelee Hännisen kohtaloa, mutta pitää Tänakia oikein hyvänä tiimikaverina.

– Ott on reilu ja mukava jätkä. Varmasti tulee pistämään minut ja Esapekan (Lappi) tiukille. Pitää varmasti laittaa parasta peliin. Toki mua harmittaa Juhon tilanne. Olisi ollut kiva nähdä hänen ajavan vielä ensi vuonna. Ehkä hän jatkaa testikuskin roolissa, Latvala kommentoi Rallit.fille lauantaina ajetun Peurunka-rallin yhteydessä.

Latvala uskoo, että Tänakin tulo tiimiin tuo tervettä kilpailua tallin sisällä.

– Tärkeintä on, että voidaan yhdessä tehdä tulossa. Tottakai tiimin sisäistä kisailua pitää olla, mutta se ei saa riistäytyä käsistä. Enkä kyllä usko, että niin käykään, Latvala sanoi.

Torstaina alkavasta Walesin rallista Latvala toivoo murheetonta kisaa. Se tulisi tarpeeseen, sillä edelliset neljä rallia ovat jääneet MM-sarjassa kesken teknisten vikojen vuoksi.

– Tärkeintä on löytää taas ajovauhti ja se tekeminen, mikä mulla oli Jyväskylässä. Vähän on tuntunut, että tekniset ongelmat ovat tiputtaneet myös suoritustasoa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat