Kalle Rovanperä samassa tiimissä Solberg Juniorin kanssa tänä viikonloppuna

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan tulevaisuuden lupaukset Kalle Rovanperä ja Oliver Solberg ovat tiimikavereita tänä viikonloppuna Italian Bologniassa ajettavassa Bettega Memorial Rallysprint -tapahtumassa. Lokakuussa 17 vuotta täyttäneen Rovanperän ansioita ei kukaan kiistä, mutta tietämättömille tiedoksi, että 16-vuotias Oliver Solberg on norjalaisen rallimestarin Petter Solbergin poika.

Kalle ja Oliver kisaavat Bolognassa Ford Fiesta RS WRC:llä. Viime vuonna vastaavassa tapahtumassa Rovanperä säväytti kakkossijalla Elfyn Evansin perässä. Kilpailu ajetaan Attilio Bettegan muiston kunniaksi, joka kuoli Korsikan rallissa vuonna 1985.

Nuorelle Solbergille kokemus on ensimmäinen WRC-auton ratissa.

– On todella jännittävää tehdä debyytti WRC-autolla. En oikein osaa odottaa mitään tapahtumalta. Olen kyllä katsonut, miten isä siellä ajoi. Olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta, Solberg sanoo Motorsport News -lehden verkkosivuilla.

– Kalle on varmasti hieno tiimikaveri. Olemme kisanneet vastakkain Latviassa ja Virossa. Tiedän hänet aika hyvin ja hän on huipputyyppi. Hänestä on varmasti apua, koska hän oli tässä kisassa viime vuonna.

Bettega Memorial Rallysprint alkaa perjantai-iltana ja loppuu sunnuntaina iltapäivällä. Myös Teemu Suninen on mukana kisassa.

Lue myös nämä