Kahden supertähden taktiikka toimi Hyundain WRC-tiimillä – ”He pystyivät yhdessä lisäämään automme suorituskykyä”

Andrea Adamo
Andrea Adamo. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallikausi 2020 päättyi valmistajien MM-sarjassa Hyundain juhliin niukalla viiden pisteen marginaalilla ennen Toyotaa. 

Hyundain tallipomo Andrea Adamo uskoo, että kahden supertähden taktiikka toi i20 WRC:hen riittävästi lisävauhtia, jotta japanilaisvalmistaja jäi taakse. Adamo säväytti reilu vuosi sitten kaappaamalla Ott Tänakin Toyotalta. Jo tätä ennen Hyundailla oli MM-sarjaan ”kovaan kolmikkoon” kuuluva Thierry Neuville.

– Uskon, että he pystyivät yhdessä lisäämään automme suorituskykyä. He tekivät hyvin töitä yhdessä, jakoivat ajatuksia ja tietoa. Se auttoi meitä nostamaan tasoamme, Adamo juttelee Dirtfishin verkkosivuilla.

– Elämässä pitää olla rehellinen. Vuonna 2019 voitimme valmistajien mestaruuden, koska olimme luotettavampia, emme välttämättä nopeita. Viime vuonna olimme mielestäni jo nopeampia ja taistelimme voitoista joka kisassa. Emme me missään nimessä vain kärkkyneet, josko joku keskeyttäisi tai kärsisi jonkin teknisen ongelman, Adamo jatkaa.

Kahden supertähden taktiikan lisäksi iso tekijä mestaruustaistossa oli kolmannen kuljettajan kierrättäminen. Tänak ja Neuville ajoivat voiton mieheen, mutta niin teki myös Dani Sordo Sardiniassa lokakuussa. Kolmannessa autossa ajoivat myös Craig Breen sekä Sebastien Loeb.

– Kaikki jotka ajoivat Hyundaille vuosina 2019 ja 2020 ansaitsevat minulta suuret kiitokset, Adamo hehkuttaa.

Erityiskiitoksen Adamo jakaa Neuvillelle, joka on edustanut jo monen vuoden ajan Hyundaita.

– Thierry teki molemmilla mestaruuskausilla upeaa työtä. Vuonna 2019 hän oli koko ajan puskemassa muita eteenpäin. Viime vuonna hän aloitti voitolla Montessa , mutta oli hänellä toki ongelmiakin. Jonkinlaisen virheen hän teki Viron rallissa, jos sitä voi virheeksi kutsua kuten myös Monzassa. Pitää kuitenkin muistaa, että minäkin tein monta virhettä työssäni, mutta kukaa ei niitä huomannut, koska en ole koko ajan kameran edessä, Adamo veistelee.

– Thierry jatkaa meillä ja siitä olen tyytyväinen. Hän tukee meitä kaikkia. Ja mitä sitten voisin sanoa Ottista? Hän on todella älykäs, selkeä ja tekee hienosti töitä yhdessä Thierryn kanssa.

Katso alta kauden 2020 päättäneen Monzan MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat