Jari-Matti Latvala myönsi tehneensä virheen jo ennen MM-rallia – ”Enää ei saa tulla tuollaista sähläystä”

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila
Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala myönsi suoraan, että hän oli pettynyt suoritukseensa MM-kauden avanneessa Monte Carlo -rallissa.

Toyota-kuljettajalle jäi kisasta käteen viides sija. Latvala lähti sunnuntaina jahtaamaan kolmossijaa, mutta tallikaveri Ott Tänak pyyhälsi tuurilaisen edelle, eikä Hyundailla nykyään ajava Sebastien Loebikaan antanut periksi.

– Odotin, että olisin pystynyt nousemaan Loebin eteen. Toivoin myös sitä, että Tänak voisi pysyä takana. Tänak meni kuitenkin liian kovaa – olin kerta kaikkiaan vaikeuksissa, Latvala harmitteli.

Latvala kertoi tehneensä virheen jo Monte Carlo -ralliin valmistaneissa testeissä. Suomalaiskuski oli ajanut ulos testin avauspäivänä, ja siksi kilometrit jäivät vajaiksi. Lisäksi Latvala kertoi säätäneensä Yaris WRC:n sopimaan testitielle.

– Tein tosi aggressiivisen takalukon, ja pito oli silloin hyvä. Se oli kuitenkin liian raju ajotyylilleni, sillä se pusketti keulaa. Se oli minun moka, virheanalysointi.

Latvala ei ollut kuitenkaan täysin maansa myynyt avauskilpailun päätyttyä Monacon satama-alueelle. Montesta kymmenen MM-pistettä napannut Latvala luottaa, että hän pystyy taistelemaan paremmista sijoituksista kauden aikana.

– Meillä on kaikki elementit olemassa. Minulla on mahdollisuudet ajaa voitoista. Pikkuisen on vain oltava tarkempi testeissä, enää ei saa tulla tuollaista sähläystä.

Latvala antoi viikonlopun esitykselleen tyydyttävän arvosanan.

– No, seiskan tästä voi antaa. On parempi tulla maaliin ja tuoda pisteitä kuin se, että olisimme tuolla pyörä irti ja harmittaisi kovasti, koska ei olisi päässyt maaliin. Nyt on helpompi rakentaa vuotta, kun on ensin joku sijoitus alla.

MM-kausi jatkuu helmikuun puolivälissä Ruotsin lumirallilla. Latvala on voittanut rallin neljästi, viimeksi kaksi vuotta sitten Toyotan puikoissa.

– Siellä autoon pitää olla hyvä luotto, kun kisa lähtee käyntiin. Pitää päästä heti ajamaan kovaa ilman arpomista. Toivottavasti olemme sellaisessa vauhdissa, että pystymme ajamaan voitosta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat