Jari Huttunen odotetusti nopein WRC-autolla Pohjanmaa-rallissa – Asunmaa SM1-luokan valtias

Jari Huttunen
Jari Huttunen juhli voittoa Pohjanmaalla. Kuva: Markus Mäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Seinäjoen ympäristössä ajettu Pohjanmaa-ralli on saatu päätökseen. Jari Huttunen vei yleiskilpailun voiton WRC Hyundaillaan. Toiseksi Pohjanmaan nopeilla teillä kurvasi Teemu Asunmaa ja kolmanneksi lopulta Juha Salo. Asunmaa nousi SM1-luokan pisteissä Salon edelle. 

Seinäjoen SM-ralli tarjosi tiukkaa taistelua, nopeita teitä ja paljon tapahtumia vaihtelevissa sääolosuhteissa.

– Ihan hyvä maku jäi, muutettiin autoa vähän ja saatiin se paremmaksi. Keli toi omat haasteensa säätöjen hakemiseen. Kaikki kilometrit on kuitenkin aina eteenpäin. Tiet olivat nopeita Pohjanmaalla ja rajoitin tuli tutuksi, Huttunen naurahti.

Yleiskilpailun toiseksi ja SM1-luokassa lopulta voittoon ajanut  Asunmaa kävi sekuntitaistelua Emil Lindholmin kanssa aina viimeiselle erikoiskokeelle asti, jossa Lindholm koki vaikeuksia. Sensorivika tiputti Lindholmin lopulta kauas kärjestä ja Salo pääsi nousemaan luokkansa toiseksi, ja samalla yleiskilpailun kolmanneksi. Kristian Kiviniemi pokkasi SM1-luokan pronssia.

– Ei tullut voitto ilmaiseksi. Pientä hakemista oli ja eilen tilannetta päällä sateella. Hyvä ettei jääty sinne. Ei täydellinen suoritus, mutta ei tämän parempaa täällä tarvittukaan, Asunmaa kertoo.

SM2-luokassa Ville Hautamäki pääsi tällä kertaa iskemään, kun hirmuisen pistepotin tähän mennessä kahminut Esa Ruotsalainen sai tyytyä toiseen sijaan. Kolmanneksi luokassaajoi omaksi yllätyksekseen Mikko Ala-Talkkari.

– Tulihan se sieltä viimeinkin, kun aikansa potkii. Hieno kilpailu ja saatiin ajaa koko ajan rallia. Kyllä nyt on helpottunut olo ja tosi hyvä fiilis, Hautamäki iloitsee.

Ralliviikonloppuun sisältyi yllättäviä ulosajoja, mistä johtuen etenkin SM3-luokassa järjestys eli jatkuvasti ja jännitys Flying Finn Future Star -kilpailun osalta oli käsin kosketeltava.

Lopulta luokan voitti Sami Pajari, joka varmisti samalla paikkansa FFFS-finaalissa. Toiseksi ajoi Henri Hokkala ja kolmanneksi Lauri Joona, jotka myös varmistivat paikkansa finaalissa. Aleksi RöyhkiöRoni Kauppi sekä Toni Tuominen menettivät mahdollisuutensa FFFS-finaaliin keskeytyksistä johtuen, koska pienimmätkin pisteet jäivät saamatta.

Flying Finn Future Star -finaalissa paikasta Suomen MM-ralliin eli Neste Ralliin ensi viikolla kilpailevat Lauri Joona, Sami Pajari, Arttu Lähdeniemi sekä Henri Hokkala.

Lue myös nämä

  • Uusimmat