Future Cup asfalttisprintsarja huipentuu Rovaniemellä

Oskari Heikkinen
Nuorten sarjan johtaja Oskari Heikkinen. Kuva: Jani Kekoni.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Future Cup asfalttisprintsarjan kilpailukauden viides ja samalla sen viimeinen osakilpailuviikonloppu ajetaan tulevana viikonloppuna Rovaniemen Napapiirillä Joulupukin tiluksilla.

Joulupukin lahjakkaan silmän alla ajettavat kilpailut käynnistyvät
perjantaina klo 14 ja lauantaina klo 12. Kummassakin kisassa on yli 100 kilpailijaa, jotka mittaavat paremmuuttaan 2,8 kilometrin mittaisella asfalttibaanalla. Päivien välissä ajosuuntaa käännetään.

Missään luokassa mitään ei ole vielä ratkaistu. Jälleen kerran jännitys tiivistyy sarjan kymmenennen ja viimeisen osakilpailun viimeisen lähdön viimeiseen kilpailijaan.

4-Veto Cupissa Jarmo Autio on 10 pisteen karkumatkalla ennen Toni Kuorttia ja 14 pisteen päässä Mika Myllylää.

2-veto Cupissa tilanne on tiukempi, kun noin kymmenellä kilpailijalla poreilee ajatuskuplissa sarjan mestaruus.

Nuorten luokassa Oskari Heikkinen on ajanut kanssakilpailijoilleen jäljet selkään ja johtaa suvereenisesti 30 pisteen marginaalilla. Nuorukaiselle riittää rutiinisuoritus
mestaruustitteliin. Sen sijaan kakkossijasta tullaan näkemään tiukkaa
puristusta radan viimeisille metreille saakka, kun neljä lahjakasta nuorta tulevaisuuden tähteä on kuuden pisteen sisällä.

– Kilparata näyttää ratakartan mukaan erittäin mielenkiintoiselta, sillä reitillä on aikaisemmilta vuosilta tuntematonta uutta osuutta sekä myös uusia korkeuseroja. Näin ollen haastetta tulee kaikilla riittämään ja mikä tärkeintä, mestaruudet ovat kaikki vielä avoinna ja täysin kuljettajien omissa käsissä. Tulemme siis näkemään erittäin vauhdikkaan huipennuksen, mikä sarjassamme on jo vuosia ollut sen ominaispiirre, promoottori Kari Tasanko kertoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat