Fordin ykköstähdeltä odotetaan kovia tuloksia – ”Virossa en ainakaan tunne oloani avaruusolioksi”

M-Sportin ykköskuskilla Craig Breenilla on iso näyttöpaikka edessään kesän ralleissa.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toistaiseksi Breen ei ole pystynyt voittovauhtiin, vaikka M-Sportin Ford Fiesta Rally1 on osoittautunut erittäin kilpailukykyiseksi autoksi. On totta, että irlantilainen ajaa ensimmäistä täyttä kauttaan MM-sarjassa, mutta koko vuotta sen faktan taakse ei voi mennä piiloon, sillä onhan 32-vuotiaalla Breenilla vyöllään jo yli 70 MM-starttia.

Viron ja Suomen nopeilla sorateillä Breen on yltänyt aiemmin urallaan podiumille, kuten myös elokuun Belgian asvalttirallissa. Ensimmäinen tilaisuus uran avausvoitolle on edessä tällä viikolla Virossa, jossa Breen on ollut kahdella edellisellä kerralla toinen.

– Odotan tietenkin kisaa suurella innolla, sillä Viron ralli on ollut meille suosiollinen viime vuosina. Olemme olleet siellä monta kertaa podiumilla. Ylipäätään odotan kolmea seuraavaa MM-rallia suurella mielenkiinnolla, sillä ne ovat minulle tuttuja ja voin lähteä niihin luottavaisena, Breen kertoo tallinsa tiedotteessa.

–  Tilanne on aika erilainen edellisiin kisoihin verrattuna, sillä Virossa en ainakaan tunne oloani avaruusolioksi. Tiedän tarkkaan, mistä siinä kisassa on kyse.

Myös M-Sportin nokkamiehellä Malcolm Wilsonilla on kovat odotukset sekä koko tallinsa että varsinkin Breenin osalta, kun kauden ensimmäiset nopeat sorarallit ovat edessä.

– Testit ovat ainakin sujuneet erittäin hyvin. Jokainen jätkä pystyi ajamaan 200 kilometriä, joka on aina hyvä merkki. Myös palaute on ollut erittäin positiivista. Sen suhteen voimme lähteä hyvillä mielin Viroon, Wilson sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Tiedämme, että Craig on ollut aina nopeissa ralleissa vahva ja hän on myös voittanut Belgiassa takavuosina. Odotamme häneltä kovia tuloksia seuraavissa ralleissa.

Viron MM-ralli käynnistyy torstai-iltana testierikoiskokeella.

Katso alapuolelta, mitä Viron MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat