Esapekka Lappi kärkitaistossa MM-rallissa, selvitti taktiikkaansa – ”Toivottavasti maksaa itsensä takaisin”

Hyundain Esapekka Lappi aloitti Sardinian MM-rallin mallikkaasti perjantaiaamuna.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen pieksämäkeläinen on kilpailussa toisena. Aamun kaksi ensimmäistä lyhyempää pikataivalta Lappi tykitti kärkivauhtia, mutta viimeisellä liki 50-kilometrisellä Monte Lernon pätkällä Toyotan Sebastien Ogier oli ylivoimainen.

Lappi hävisi Ogierin pohjille 16,7 sekuntia. Samalla Ogier nousi suomalaiskuskin ohi kilpailun kärkeen.

– Se tuntui aika pitkältä pätkältä totta tosiaan. Rengasvalintani ei ollut ehkä nopein mahdollinen. Toivottavasti se oli kuitenkin pitkässä juoksussa paras ja maksaa itsensä jossain vaiheessa takaisin, Lappi sanoi.

– Ärsytti, kun pyörä ei tarttunut tiehen yhtään. Silloin tuntuu kilometrit aika pitkiltä, kun mennään koko ajan rajoilla.

Lapilla oli mukana kaksi vararengasta toisin kuin esimerkiksi Ogierilla. Lisäksi Hyundai-kuljettaja ajoi Monte Lernon monsteripätkän ristirengastuksella. Alla oli kaksi pehmeää ja kaksi kovan seoksen rengasta. Näin ollen Lappi säästi yhden pehmeän seoksen renkaan tuleville pätkille. 

– Laskennallisesti toinen varapyörä tuo jo yli kymmenen sekuntia tappiota noin pitkällä erikoiskokeella. Suurin ero tuli siitä. Katsotaan, oliko se lopulta hyvä idea vai ei, Lappi selvitti.

– Kyyti tuntuu kuitenkin olevan siellä, missä pitääkin. Ei silti tunnu, että olisi hurjasteltu tai että olisi ollut katkolla koko ajan. Pitkä pätkä meni aika rajoilla, mutta ei silti tuntunut, että olisimme hurjastelleet.

Monte Lernon ensimmäiset 25 kilometriä sujuivat Lapilta pohja-aikavauhtia. Loppuosuudella tuli kuitenkin rajusti takkiin.

– Tie meni metsään ja alkoi tulemaan kosteaa. Siellä kova rengas ei pitänyt ja auto alkoi puskemaan sekä luistelemaan. Ei hitto ollut tilaa missään, joten oli vain ajettava hiljempaa.

Sardinian MM-ralli jatkuu huoltotauon jälkeen kolmella erikoiskokeella. Kisa päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin

Lue myös nämä

  • Uusimmat