Dakar-rallissa raju rysäys – MM-ralleistakin tutulle kuljettajalle keskeytys kovan pyörityksen jälkeen

Khalid Al-Qassimi
Khalid Al-Qassimi. Kuva: A.S.O/C. Lopez
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sheikki Khalid Al-Qassimin urakka Dakar-rallissa päättyi tylyllä tavalla kilpailun kolmannella etapilla tiistaina.

Peugeot-kuljettaja Al-Qassimi oli mukana kamppailemassa hyvistä sijoituksista Dakarissa, joka ajetaan ensimmäistä kertaa Saudi-Arabiassa. Kahden ensimmäisen etapin jälkeen hän oli kokonaistilanteessa seitsemäntenä reilun 12 minuutin päässä kärjestä.

Tiistain etapilla Al-Qassimi ajoi kahdeksantena vielä 250 kilometrin kohdalla, mutta ennen niin sanottua neutraalia aluetta Arabiemiraatteja edustava kuljettaja joutui keskeyttämään.

Al-Qassimin Peugeot 3008 DKR -auto pyöri useita kertoja katon kautta ympäri ja sai pahoja vaurioita. Dakar-rallin järjestäjien julkaisemalta videolta näkyy, kuinka Al-Qassimia talutetaan onnettomuuspaikalta kohti helikopteria.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Järjestäjien mukaan sekä Al-Qassimi että ranskalainen kartanlukija Xavier Panseri pystyivät seisomaan omin jaloin, kun lääkintähenkilöstö saapui paikalle.

Al-Qassimi on tullut tutuksi rallin MM-sarjasta. Hän on osallistunut yhteensä 73 MM-osakilpailuun ja sijoittunut parhaimmillaan viidenneksi Australian rallissa vuonna 2011.

Al-Qassimi toi Fordin tehdastiimille Abu Dhabin sponsorirahat vuosina 2008-11, minkä jälkeen hän ajoi Citroenilla kausina 2013-18. Abu Dhabi lopetti Citroenin tukemisen kauden 2018 jälkeen.

Dakar-rallin kolmas etappi on vielä kesken.

Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso joutui maanantaina korjaushommiin kesken etapin. Katso alta video Alonson ja kartanlukija Marc Coman korjausurakasta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,313970″ ap mute ]

 

Lue myös: Fernando Alonsolla painajaismainen päivä – ”Ajoimme sata kilometriä sokkona”

Lue myös nämä

  • Uusimmat