Citroen-pomo sopimusruletista: Se on joko Ogier tai ei kukaan!

Yves Matton
Yves Matton toimi aiemmin Citroenin tallipäällikkönä. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitalli floppasi tällä kaudella pahasti. Auton kehitystyössä tapahtuneet virheet ovat maksaneet ison hinnan, eikä tiimi oli päässyt lähellekään tavoitteitaan.

Jos on auto flopannut, niin samaa voi sanoa myös tallin ykköstähdestä Kris Meekestä. Pohjoisirlantilainen on tehnyt virheitä virheiden perään ja joutunut välillä jopa hyllytetyksi kisasta.

Citroen on ilmaissut halukkuutensa palkata ensi vuodeksi riveihinsä ranskalaismestari Sebastien Ogierin. Nelinkertainen maailmanmestari tosin jätti kotimaansa autovalmistajan myrskyisästi jokunen vuosi sitten. Meeke on valmis toivottamaan Ogierin lämpimästi tervetulleeksi Citroenille.

– No eihän siitä ole mitään epäilystä. Hän on paras kuski tällä hetkellä. Hän voittaa mahdollisesti viidennen perättäisen mestaruuden ja kun sellainen kuski tulee talliin, niin se tekee siitä varmasti vahvemman. Olemme nähneet sen toteutuvan tänä vuonna M-Sportilla, Meeke kommentoi Motorsport.com-sivustolla.

– Ogierin liittyminen talliimme olisi todella hyvä juttu. Kun mestari tulee tiimiin, niin se nostaa kaikkien tasoa kuten myös minun.

Citroenin tallipäällikkö on Yves Matton on sanonut, että jos vanha kettu Sebastien Loeb haluaa ajaa ensi kaudella muutaman kisan, se on mahdollista. Sen lisäksi talli on kiinnostunut vain ja ainaostaan Ogierista.

– Seb Ogier on ainoa joka meitä kiinnostaa. Jos se ei onnistu, niin emme edes juttele muiden kanssa. Jos Seb ei tule, niin jatkamme samalla kokoonpanolla kuin tällä kaudella, Matton vahvistaa.

Lue myös nämä