Brittilehti: Kalle Rovanperä ajaa ensi kaudella Toyotan WRC-autolla

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Arvostettu brittilehti Motorsport News kertoo keskiviikkona julkaistussa numerossaan, että teinitähti Kalle Rovanperä ajaa ensi kaudella Tommi Mäkisen johtamassa Toyotan rallitallissa täyden kauden. 

Rovanperän on huhuttu jo pitkään siirtyvän ensi kaudeksi WRC-auton rattiin. Motorsport Newsin mukaan Rovanperä on jo sopimuksen tehnyt Toyotan kanssa, joskin tallipomo Mäkinen kiistää vielä asian.

Lokakuussa 19 vuotta täyttävästä Rovanperästä tulisi sopimuksen myötä kautta aikain nuorin tehdaskuljettaja rallin MM-sarjassa.

https://twitter.com/eWRCresults/status/1143780571308580864

Rovanperän kartanlukija Jonne Halttunen kuittasi brittilehden kirjoituksen huumorilla Twitterissä.

– Vaikuttaa siltä, että ”Silly Season” on alkanut, Halttunen viittasi spekulaatioihin kuljettajien mahdollisista siirroista.

Rovanperä ja Halttunen ovat dominoineet tällä kaudella uutta WRC2 Pro -luokkaa. Skodan suomalaisparivaljakko on ottanut kolme voittoa peräjälkeen luokassaan.

Tällä hetkellä Toyotan tiimissä ajavat Ott Tänak, Kris Meeke sekä Jari-Matti Latvala. Mäkinen on vahvistanut, että keskustelut jatkosopimuksesta virolaistähti Tänakin kanssa on jo aloitettu.

– Olemme jo hivenen keskustelleet Ottin kanssa, koska hän haluaa sopimuksen selväksi mahdollisimman pikaisesti. Se asia katsotaan ensin ja sen jälkeen katsotaan Jari-Matin ja Krisin tilanne syksyllä,  Mäkinen kertoi Rallit.fille.

Vain MM-sarjaa johtava Tänak on tällä kaudella ollut Toyotan ratissa vakuuttava. Sekä Latvala että täksi kaudeksi palkattu Meeke ovat sortuneet ajovirheisiin, joskin myös tekniset viat ovat syöneet hyviä sijoituksia.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin päätöspätkän dramaattisista tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,268533″ ap mute ]

 

Juttua muokattu kello 15.20: ”Silly Seasonilla” tarkoitetaan spekulaatioita kuljettajien mahdollisista siirroista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat