Ott Tänak puolustaa voittoaan Virossa – ”Kisasta tulee vieläkin tiukempi”

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Ott Tänak puolustaa viimevuotista voittoaan heinäkuun puolivälissä ajettavassa Estonia-rallissa.

Rally Estonian järjestäjät vahvistivat keskiviikkona, että Tänak ja kartanlukija Martin Järveoja osallistuvat kilpailuun Toyota Yaris WRC -autolla. Vuosi sitten virolaispari voitti kilpailun ennen Hyundain Hayden Paddonia ja Citroenin Craig Breenia.

Rallin MM-sarjan kaikki WRC-tiimit ovat edustettuina tämän vuoden kisassa, joka ajetaan Etelä-Virossa Otepään kaupungin ympäristössä. Tänakin lisäksi kisassa nähdään Citroenin Esapekka Lappi, M-Sport Fordin Elfyn Evans sekä Hyundai-kuljettajista Andreas Mikkelsen ja Craig Breen, joka debytoi kisassa Hyundai i20 WRC -auton ratissa. Lisäksi mukana on Teemu Suninen, joka ajaa M-Sport Fordin uudella Fiesta R5 -autolla.

MM-sarjaa johtava Tänak on iloissaan, että hän pääsee jälleen kilpailemaan virolaisyleisön edessä.

– Kilpailun taso on noussut joka vuosi, ja tällä kertaa kisasta tulee vieläkin tiukempi, kun kaikki WRC-tallit ovat mukana. Tiedän viime vuoden perusteella, että näillä nopeilla teillä kilpaileminen toimii erittäin hyvänä valmistautumisena Suomen MM-ralliin, Tänak kertoo.

– Oli hienoa voittaa viime vuonna lukuisten faniemme edessä, joten toivottavasti pystymme tarjoamaan heille samanlaisen nautinnon tälläkin kertaa, Tänak lisää.

Estonia-ralli on tänä vuonna MM-sarjan virallinen promootiokilpailu.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin päätöspätkän dramaattisista tapahtumista.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja