Tänak ajoi pohjat ja tarrasi kakkostilaan – Lappi tippui seitsemänneksi

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korsikan MM-rallin yli 55 kilometrin mittainen 11. erikoiskoe tarjosi ikäviä uutisia suomalaisittain. Toyotan Esapekka Lapin unelma palkintosijoista meni murskaksi erikoiskokeen alkupuoliskolla, kun suomalainen kärsi rengasrikon.

Renkaanvaihtoon kului yli puolitoista minuuttia, jonka myötä Lappi tippui kisassa seitsemänneksi.

– Ei minulla ole oikein selitystä. Menetin pätkän alussa hieman perää kylmillä renkailla, menin leveäksi ja osuin reunakiveen. Se oli ihan minun virheeni. Olen pahoillani tiimin puolesta, Lappi totesi pätkän maalissa WRC.comin ralliradiolle.

Hyundain Thierry Neuville oli lähellä virhettä samassa paikassa, mutta selvisi säikähdyksellä.

– Seurasin hänen linjaansa ja oli todella lähellä osumaa. Sen jälkeen oli kyllä väristyksiä. Kun huomasin Esapekan rengasrikon, niin ajoin aika varmasti sen jälkeen, koska kolmas tila on varma, Neuville sanoi.

Toyotan Ott Tänak ajoi pohjat ja repäisi aamun avauksessa yli 13 sekunnin eron Neuvilleen. Virolainen on vahvasti kiinni kakkostilassa ennen päätöspätkää. Fordin Sebastien Ogier puolestaan varmistelee rallin voittoa. Ranskalaisen johtoasema on 31 sekuntia ennen Tänakia.

Lapin ongelmien myötä Hyundain Dani Sordo nousi rallissa neljänneksi, Fordin Elfyn Evans viidenneksi ja Hyundain Andreas Mikkelsen kuudenneksi.

Lapilla on vielä mahdollisuudet nousta kuudenneksi päätöserikoiskokeella, sillä Neuville on suomalaisen edellä vain 1,9 sekunnin turvin. Norjalaisen vauhti on ollut koko viikonlopun kadoksissa ja reilusti Lappia vaisumpaa.

Korsikan ralli päättyy reilun 16 kilometrin mittaiseen Power Stage -erikoiskokeeseen, joka alkaa kello 13.18 Suomen aikaa.

Korsikan MM-rallin tilanne EK11/12 jälkeen:
 1. Sebastien Ogier  Ford  3.17.08,1
 2. Ott Tänak     Toyota  +31,0
 3. Thierry Neuville  Hyundai  +44,3
 4. Dani Sordo     Hyundai  +1.56,2
 5. Elfyn Evans    Ford   +1.59,0
 6. Andreas Mikkelsen Hyundai  +2.35,0
 7. Esapekka Lappi   Toyota  +2.36,9
 8. Jan Kopecky    Skoda R5 +10.06,2
 9. Kris Meeke     Citroen  +10.40,5
10. Yoann Bonato    Citroen R5 +11.41,7

Lue myös nämä

 • Uusimmat