Suomalainen rallikuljettaja arvioi sarjan tulevaisuutta ja paljasti jo seuraavan MM-rallinsa

Rallin MM-sarjaan on suunniteltu isoja muutoksia tuleville vuosille.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

FIA on esitteli helmikuussa suuren muutospaketin, minkä tarkoituksena on laskea rallin MM-sarjan kustannuksia ja parantaa kilpailua.

Muun muassa kiinteät huoltoparkit jäävät historiaan ja hybridiyksiköistä tullaan luopumaan. Laskeneiden kustannusten myötä FIA toivoo, että yhä useampi autovalmistaja tulisi mukaan rallin MM-sarjaan.

– Kyllä tässä on mun mielestä ihan oikea suunta ja hyviä asioita oli otettu siihen mukaan, WRC2-luokassa kilpaileva Roope Korhonen sanoi Rallit.fille.

– Totta kai ilmaan jäi vielä paljon kysymyksiä, miten ne muutokset tulevat käytännössä toteutumaan, Korhonen jatkoi.

FIA:n tavoitteena on kaventaa Rally1- ja Rally2-autojen välistä eroa. Kakkosluokkaan on tulossa niin sanottu WRC-paketti, mikä tuo Rally2-autoihin enemmän tehoja.

– Ideana on ollut kaventaa pääluokan ja Rally2-autojen välistä eroa. Se on mun mielestä yksi tärkeimmistä jutuista. Hyppy pääluokan puolelle on nyt ollut liian iso nuorille kuljettajille, jotka ovat päässeet ottamaan ensimmäisiä maistiaisia pääluokasta, Korhonen näki.

– Sinne nouseminen ei ole ollut nyt niin helppoa. Se on vaatinut nyt vähän liikaakin kilometrejä, hän jatkoi.

Myös WRC-paketti on Korhosen mielestä hyvä uudistus.

– Se tuo hyvän uuden mausteen. Totta kai se jää vielä nähtäväksi, miten kilpailukykyinen se auto on siinä luokassa. Joka tapauksessa se tuo pääluokkaan enemmän autoja. Se on jo pelkästään siitä näkökulmasta erittäin positiivinen asia. Totta kai se olisi hienoa, jos niistä autoista saataisiin oikeasti kilpailukykyisiä ja niillä pystyisi oikeasti taistelemaan hyvistä sijoituksista, Korhonen sanoi.

Seuraava MM-ralli jo tiedossa

Korhonen päätti SM-sarjan talvikauden Tuurissa ja otti todella vakuuttavan voiton. Seuraava MM-rallikin on jo tiedossa.

– Seuraava MM-ralli on edessä Portugalissa. Siitä eteenpäin on sitten vielä vähän auki suunnitelmat. Sen voin kuitenkin varmasti jo sanoa, että kesällä Suomessa ollaan mukana, Korhonen vahvisti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat