Solberg yrittää tehdä paluun jo ensi viikonloppuna

Petter Solberg
Petter Solbergia on veikkailtu Hyundain uudeksi tallipomoksi: Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

PSRX Volkswagen World RX Teamin omistaja ja kuljettaja Petter Solberg saattaa ajaa kilpaa jo tulevana viikonloppuna Saksan MM-osakilpailussa. Solberg loukkasi solisluunsa ja kylkiluitaan Latvian MM-rallicrossissa reilu viikko sitten.

Tästä johtuen Solberg on merkitty tulevaan Saksan kisaan kolmoskuskiksi, eikä hän siis aja MM-pisteistä. Toisaalta sillä ei ole isoa merkitystä, sillä Volkkari on jo varmistanut tallien maailmanmestaruuden. Pisteistä ajaa kotikisassaan saksalainen Dieter Depping.

Solbergin solisluu leikattiin eilen maanantaina, mutta kokenut norjalainen haluaa silti kisata jälleen ensi viikonloppuna.

– Dieterin nostaminen MM-pisteistä ajavien kuskien joukkoon oli tärkein päätös, koska haluamme varmistaa, että noudatamme FIA:n sääntöjä. Se oli Petterin oma päätös. Hän yrittää ajaa myös itse Saksassa, mutta sitä ei voi vielä luvata, tallipomo ja Petterin vaimo Pernilla Solberg sanoo tiimin tiedotteessa.

Depping on ajanut Volkswagenilla rallia, aavikkokisoja sekä ratakilpailuja. Hän myös testasi Poloa, kun autoa kehitettiin rallicrossin MM-sarjaa varten.

– Iso kiitos Petterille ja koko tiimille, että poääse ajamaan tämän kilpailun. Tavoitteeni ovat maltilliset, mutta toivottavasti saan yllätyksen aikaan, Depping toteaa.

Lue myös nämä