Perinteinen MM-ralli jäämässä ulos myös ensi kauden WRC-kalenterista

Iso-Britannia on jäämässä ilman MM-rallia myös ensi kaudella.
Walesin MM-ralli
Walesin MM-rallin sijaan Britannian WRC-tapahtumaa on kaavailtu Pohjois-Irlantiin. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viimeksi Britanniassa ajettiin MM-pisteistä vuonna 2019, kun Wales isännöi kilpailua. Walesin hallitus ei enää tue MM-rallia, joten etsinnässä on uusi tukikohta. Todennäköisin vaihtoehto on Pohjois-Irlanti, mutta hakuprosessin suhteen aika uhkaa loppua kesken.

Jälleen kerran taustalla on puute rahasta, sillä Pohjois-Irlannin hallitus ei ole ylenpalttisen halukas tukemaan WRC-tapahtumaa. Myös tällä kaudella Pohjois-Irlannille pidettiin paikkaa auki elokuun asvalttirallia ajatellen, mutta lopulta kisa myönnettiin toista kertaa peräjälkeen Belgialle ja Ypres-rallille.

– Meidän tavoitteemme on päästä takaisin siihen, mikä oli suunnitelmissa kaudella 2020 eli 14 kisaa, joista kahdeksan Euroopassa ja kuusi Euroopan ulkopuolella, rallin MM-sarjan promootioyhtiön nokkamies Simon Larkin valottaa suunnitelmia Motorsport.comin sivuilla.

Ison-Britannian automarkkina on suuri, ja WRC Promoottori ottaisi mielellään kisan myös saarivaltiosta, mutta projekti on osoittanut tuskaiseksi.

– Olemme tehneet töitä Bobby Willisin kanssa Pohjois-Irlannin kisan suhteen jo muutaman vuoden ajan. Olimme siitä hyvin innoissamme ja olemme tarjonneet kaiken tukemme. Britannia ei ole kuitenkaan helpoin paikka harjoittaa politiikkaa, Larkin harmittelee.

– Toivomme, että projektimme etenisi, mutta aika uhkaa loppua kesken. Jotain aika dramaattista pitäisi tapahtua seuraavien viikkojen aikana, jotta saisimme rallin Britanniaan.

Ison-Britannian ralli on ollut erittäin iso palanen MM-sarjan historiaa, mutta nyt näyttää vahvasti siltä, että maa jää jälleen ilman osakilpailua. Asvalttirallien puolelle on muutenkin tunkua, sillä myös Saksassa puuhaillaan jälleen MM-rallihakemusta.

Tällä kaudella MM-sarja palaa pitkästä aikaa Uuteen-Seelantiin. Kisa jatkanee kalenterissa myös ensi vuonna, sillä RallySport Magazine puolestaan uutisoi, että Australian rallin hanke on Britannian tavoin jäissä. Promoottorin suunnitelmissa oli alun perin vuorotteluperiaate, jossa Uudessa-Seelannissa ja Australiassa ajettaisiin vuorovuosina.

Katso alapuolelta vuoden 2019 Walesin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat