Kalle Rovanperältä tyly kuitti epäilijöille

Kalle Rovanperä nappasi kauden ensimmäisen voittonsa rallin MM-sarjassa Portugalissa suvereeniin tyyliin.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä kirjautti kilpailuun kymmenen pohja-aikaa ja vei kisan voiton liki minuutin erolla ennen Hyundain Dani Sordoa. Toyotan suomalaiskuljettaja nappasi myös kisan päättäneen Power Stage -erikoiskokeen voiton, minkä myötä Rovanperä saalisti täydet 30 pistettä kauden viidennestä osakilpailusta.

– Viimeinkin pääsimme ralliin sillä tavalla, että kaikki on suhteellisen kunnossa, eikä lähtöpaikka näytellyt niin isoa roolia. Nyt emme pudonneet kyydistä heti perjantaina. Saimme kunnon lähtöpaikan lauantaille ja lähdimme ajamaan täysillä kilpaa, Rovanperä sanoi Rallit.fille.

– Ei voitto toki ikinä helpolla tule. Nyt se kuitenkin tuli ihan omalla ajolla ja perussuorittamisella. Ajo oli aika varmaa koko ajan.

Johtoasema MM-sarjassa on Rovanperän eduksi 19 pisteen verran ennen Portugalissa neljänneksi ajanutta M-Sport Fordin Ott Tänakia. Tallikaverit Elfyn Evans sekä Sebastien Ogier ovat jääneet jo 29 pisteen päähän. Hyundain Thierry Neuville on tasan 30 pistettä Rovanperää perässä.

Ykköspaikka MM-sarjassa tietää sitä, että Rovanperä joutuu aura-auton rooliin reilun kahden viikon päästä ajettavaan Sardiniaan osakilpailuun.

– Näinhän se on valitettavasti tehtävä. Sardinian kisaan ei ole ihan hirveät odotukset. Se on kalenterissa kisa, josta tykkään kaikkein vähiten. Onneksi meillä on hyvin pisteitä, niin voidaan lähteä sinne aurailemaan. Katsotaan, mitä saadaan sieltä tuotua, Rovanperä mietti.

Edellisen kerran Rovanperä oli juhlinut MM-sarjassa voittoa seitsemän kuukautta sitten Uudessa-Seelannissa. Voitoton putki ei kuitenkaan tuonut suomalaistähdelle mitään paineita. Moni ehti jo epäillä Rovanperän suorituskyvyn laskeneen mestaruuskauden jälkeen, mutta kenties kyseessä oli enemmänkin olosuhteiden sanelema alamäki.

– Oli mukavaa päästä omalle tasolle ja saada ehjä viikonloppu, mitä meillä ei tänä vuonna vielä ole ollut. Kroatiassa kisa meni pilalle rengasrikon takia ja olemme me vähän kärsineet myös auraamisesta. Tiesin kuitenkin koko ajan, että kun kaikki on mallillaan, kunhan vaan saadaan ehjä kisa, Rovanperä sanoi.

– Ei tämä nyt mikään älytön helpotus ollut. Toki tuntui hyvältä saada pitkästä aikaa hyvä tulos. Olen tiennyt itse koko ajan, että sieltä se tulee, kunhan kaikki osuu nappiin.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat