Hyundai-pomo myönsi: Viime kaudella meillä oli liian heikko kuskikokoonpano

Thierry Neuville ja Alain Penasse. Kuva: Hyundai Motorsport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli kamppaili toiseksi viimeiseen osakilpailuun asti sekä valmistajien että kuljettajien MM-sarjan voitosta. Lopulta M-Sport tyhjensi pöydän ja vei kaikki tittelit nimiinsä. 

Hyundain pomoihin lukeutuva Alain Penasse kertoo Autosportin verkkosivuilla, että syynä mestaruustaiston häviämiseen saattoi hyvinkin olla liian heikko kuskikokoonpano vastustajaan nähden.

Korealaisvalmistaja palkkasi kauden kolmeen viimeiseen kisaan norjalaisen Andreas Mikkelsenin, mutta se oli jo liian myöhäistä. MM-taistossa taipunut Thierry Neuville ja Mikkelsen ajavat ensi kaudella täydet ohjelmat, mutta Dani Sordo ja Hayden Paddon jakavat kisat.

M-Sport porskutti merkkimestaruuteen Sebastien Ogierin ja Ott Tänakin voimalla. Neuvillen lisäksi Hyundailta ei löytynyt toista tasaisesti podiumille ajavaa kuskia.

– Nyt tiimi on kokonainen. Me ajattelimme kauden alussa, että kokoonpanomme on oikea valinta, mutta vuoden aikana se osoittautui liian heikoksi. Siksi meidän piti tehdä muutoksia, Hyundain tiimimanageri Alain Penasse kertoo Autosportille.

– Se ei tietenkään miellytä Dania ja Haydenia, mutta emme ole täällä vain heitä varten. Me olemme täällä, jotta teemme työmme mahdollisimman hyvin. Meillä on painetta saavutta mestaruus ja valmistaja on asettanut sen tavoitteeksi. Ei sieltä ole Koreasta soiteltu tai osoiteltu sormella, mutta sellaista passiivista painetta. Me olemme tietoisia, mitä meiltä odotetaan, Penasse jatkaa.

Toinen tekijä Hyundain mestaruusunelman kariutumisessa oli epäluotettavuus auton kanssa. Tämä ongelma on tallipomo Michel Nandanin mukaan hoidossa.

– Loppupeleissä olemme täällä voittaaksemme mestaruuden. Menetimme sen mahdollisuuden tänä vuonna, mutta on varmaa, että ensi vuonna teemme kaikkemme, jotta se ei toistu, Nandan aloittaa.

– Meillä oli ongelmia auton kanssa, mutta keskityimme kehitystyössä luotettavuuteen ensi kautta ajatellen ja se työ on nyt tehty. Tämän auton kanssa voimme tavoitella mestaruuksia ensi vuonna hyvällä itseluottamuksella.

Lue myös nämä