EK4-5: SM-rallissa huippujännittävä tilanne – Emil Lindholm sai kaipaamansa apua

Emil Lindholm kiristi tahtiaan Riihimäen SM-rallissa, kun sankka lumisade päättyi rallireitillä.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix

SM1-luokan hallitseva mestari Lindholm latasi lapun lattiaan neljännellä erikoiskokeella, jolla hän ajoi pohja-ajan 3,4 sekunnin erolla Mikko Heikkilään. Kärjessä tuossa vaiheessa ollut Teemu Asunmaa jäi kuusi sekuntia Lindholmin pohjista.

Lindholm kiitteli sitä, että hän kaipaamaansa apua olosuhteisiin.

– Lunta ei enää sada. Mun puolesta saa olla satamatta, ensimmäisenä autona reitillä oleva Lindholm kertoi Moottoriurheilu.tv:n YouTube-lähetyksessä.

– Ei tullut hyvin. Tie oli puhtaampi, ja minulla oli huono rytmi. Harmi homma, mutta tässä on vielä pätkiä jäljellä, Asunmaa puolestaan sanoi Nummenkylän pätkän maalissa.

Lindholm nousi Nummenkylän pätkän jälkeen kokonaistilanteessa toiseksi vain 1,6 sekunnin päähän Asunmaasta. Kärjen tilanne tasoittui entisestään seuraavaksi ajetulla Ahoisen pikataipaleella.

Lindholm oli toiseksi nopein konkari Juha Salon jälkeen, mutta Asunmaa jäi hieman enemmän Salon pohjista. Tämä tarkoitti sitä, että Lindholm nousi kokonaistilanteessa tasa-aikaan Asunmaan kanssa.

Tilanne Riihimäen SM-rallissa on huippujännittävä, sillä myös Mikko Heikkilä on mukana voittokamppailussa. Heikkilä on vain 2,7 sekunnin päässä tallikavereistaan Asunmaasta ja Lindholmista.

Aleksi Röyhkiö jatkaa kilpailussa neljäntenä, eikä hänkään ole jäänyt kärjestä kuin 17,2 sekuntia. Anssi Valkonen ajaa viidentenä ennen Saloa, jonka kokonaisaikaa rasittaa kymmenen sekunnin sakko vilppilähdöstä kolmospätkällä.

– Se vesitti tunnelmaa. Täytyy yrittää nousta niin pitkään kuin pystyy, Salo suunnitteli.

Riihimäen SM-rallissa ajetaan vielä kolme erikoiskoetta huoltotauon jälkeen. Kilpailu päättyy lauantai-iltana.