17-vuotias Konsta Saarinen tyytyväinen debyyttinsä uudessa luokassa – ”Voittovauhtiin ei ole vielä eväitä”

Konsta Saarinen
Konsta Saarinen. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime vuonna SM-tasolla debytoinut 17-vuotias Konsta Saarinen onnistui ajamaan hyvän ja ehjän suorituksen viikonloppuna Rovaniemen ympäristössä ajetussa Arctic Lapland -rallissa.

PR-Racingia edustava Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä suoriutuivat ilman virheitä, uusi kalusto pelasi ja maalissa palkintona oli SM4-luokan neljäs sija.

Orivedellä majaansa pitävä Konsta Motorsport -tiimi hankki tälle kaudelle Ford Fiesta R2T -kilpurin, jolla siirryttiin SM-sarjassa luokkaa ylemmäksi. Muutakin uutta oli edessä, kun kauden ensimmäinen ralli koitti.

– Tulos oli jopa parempi kuin osasimme odottaa uudella autolla ja uudessa luokassa. Kisan alussa pätkäajat olivat 6-8 sijojen tienoilla, lopussa pääsimme nousemaan, kun pari kilpakumppania jäi reitin varteen,  Saarinen selvittää tiedotteessa.

– Päätimme jo ennakolta, että teemme tähän kisaan täysin uudet nuotit, vaikka osa reitistä oli tuttua viime talvelta. Silloin kyseessä oli Konstan ensimmäinen nuottikisa, joten nuotit ovat sen jälkeen kehittyneet tosi paljon, kartturi Mäkelä kertoo.

Kansan suussa edelleen Tunturirallina tunnettu kauden avauskilpailu on sarjan pisin ja vaativin. Sieltä menestyjät saavat myös korotetut sarjapisteet.

– Luokan voittovauhtiin meillä ei ole vielä eväitä, joka johtuu pääasiassa kalustosta. Meidän auto on edellistä sukupolvea verrattuna muuhun kärkiryhmään. Ainakin näillä teillä ero suorituskyvyssä oli varsin suuri, Saarinen toteaa.

SM4-luokan voittoon ajoi Toni Herranen ja toiseksi sijoittui Kristian Nieminen. Kolmannen sijan pokkasi Benjamin Korhola.

Rallin SM-kauden toinen osakilpailu koittaa 4.-5. helmikuuta Riihimäellä.

Arctic Lapland -rallin SM4-luokan tulokset: 

1. Toni Herranen   Ford Fiesta Rally4 2.09.57,9
2. Kristian Nieminen Ford Fiesta Rally4  +1.08,8
3. Benjamin Korhola Ford Fiesta Rally4  +2.29,8
4. Konsta Saarinen  Ford Fiesta R2    +3.31,8
5. Jesse Kallio Ford Fiesta Rally4    +5.09,9
6. Vitalii Antonov  Renault Clio RS   +38.06,7

Lue myös nämä

 • Uusimmat