Yllätysvoitto nosti Joonas Tokeen SM-sarjan johtoon

Joonas Tokee. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Joonas Tokee lähti viikonloppuna ajettuun Pohjanmaa-ralliin kovin tavoittein. Ennakko-odotukset täyttyivät ja jopa ylittyivätkin, kun Subaru-kuljettaja sai maalipaikalla kuulla SM2-luokan voittopisteiden nostaneen hänet sarjataulukon kärkeen.

Tokee ja kartanlukija Jani Salo aloittivat kesäkauden toisen SM-osakilpailun luokan kolmannella sijalla, joka kirkastui aivan rallin loppuhetkillä voitoksi.

– Olimme keskittyneet ajamaan Esa Ruotsalaista vastaan sekuntikamppailua, kun viimeisellä pätkällä havaitsimme johdossa ajaneen Jarkko Nikaran pysähtyneenä vaihtamassa rengasta. Siinä vaiheessa tajusin, että nyt ajamme voitosta, Tokee kertasi.

– Sen verran kuski taisi olla asiasta yllättynyt ja innoissaan, että heti seuraava mutka meni leveäksi. Täytyi oikein puristaa ja pitää keskittyminen kasassa. Tämä oli minulle uusi tilanne tässä luokassa.

Kampailu menikin tosi tiukoille, kun Tokeen autokunta nousi kauden ensimmäiseen voittoonsa 1,5 sekunnin marginaalin turvin.

– Kaksi kilpakumppania koki epäonnea, joka nosti meidän sijoitusta. Oma suoritus ei ollut edes kauden parasta ajamista, vaikka tulos nyt paras mahdollinen olikin.

– Tiestö oli tosi vaihtelevaa, eikä meidän auton säädöt oikein istuneet näille teille. Osittain se varmaan johtuu rajallisesta kokemuksesta, sillä tämä oli meille vasta toinen SM-ralli soralla nelivetoautolla, Tokee summasi.

SM-Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki, tulokset SM2-luokka:

1. Joonas Tokee 45.33,2
2. Esa Ruotsalinen + 1,5
3. Ville Hautamäki + 26,0
4. Jarkko Nikara + 2.50,5
5. Mikko Ala-Talkkari + 2.56,7

SM-pisteet 5/7 osakilpailun jälkeen:

1. Joonas Tokee 83
2. Esa Ruotsalainen 82
3. Ville Hautamäki 75
4. Henrik Pietarinen 68
5. Jarkko Nikara 37

Lue myös nämä

  • Uusimmat