Yllättääkö Hyundain espanjalaiskonkari myös Saksan rallissa – ”Olen siellä aina hyvässä vauhdissa”

Hyundain tallipomo Andrea Adamo ja Dani Sordo. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain espanjalaiskonkari Dani Sordo yllätti kesäkuun Sardinian rallissa ajamalla kilpailun voittoon. Ykköstila tuli toki Toyotan Ott Tänakin epäonnen myötä, mutta oli 36-vuotiaalle Sordolle silti enemmän kuin ansaittu. 

Pitkän uran WRC-tasolla ajanut Sordo on monesti tyytynyt tiimipelurin rooliin ja antanut voittoja tallin ykkösnimille. Sardiniassa Sordo oli vasta toista kertaa urallaan korkeimmalla korokkeella, kun takana on jo 164 WRC-starttia.

Uran avausvoiton Sordo otti Saksan rallista kuusi vuotta sitten. Juuri Saksan asvaltilla ajetaan seuraava MM-koitos ensi viikolla.

– Saksan ralli on hieno ja hyvin erityinen ralli. Siellä on paljon erilaista tienpintaa. Mukana on taas Baumholderin sotilaspätkät, jotka kuluttavat rengasta ja viinialueiden neulansilmät. Olen voittanut Saksassa ja ollut monesti podiumilla. Olen siellä normaalisti aina hyvässä vauhdissa ja tavoite on sama tälläkin kertaa, Sordo sanailee.

Sordo saattaa joutua kuitenkin tiimipelurin rooliin myös Saksassa, sillä tallikaveri Thierry Neuville kamppailee yhä mestaruudesta.

– Saksan ralli on aina iso haaste, kun kolmena eri kisapäivänä on eri luonne tiestön suhteen. Myös sää voi olla merkittävässä roolissa. Edellisinä vuosina on ollut yllättävän märkää. Se tekee rengasvalinnoista haastavia. Haluamme tietenkin ajaa voitosta, Neuville paaluttaa.

Hyundain kolmatta autoa Saksassa ajaa norjalainen Andreas Mikkelsen, joka on hankalan alkukauden jälkeen päässyt takaisin omalle tasolleen.

– Minun mielestä Saksan kisa on hyvin kaunis ralli. Se on myös pitkästä aikaa paluu asvalttiajamiseen. Kaikki kisapäivät ovat hyvin erilaisia, mutta kuitenkin nautittavia. On tärkeää löytää tasaisuus ajamiseen. Tavoitteemme on kerätä tiimille mahdollisimman paljon pisteitä, Mikkelsen summaa tavoitteensa ensi viikolle.

Saksan MM-ralli ajetaan 22.-25. elokuuta. Katso alta video, mitä Saksan MM-rallissa on luvassa!

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö