Quantcast

Ylivoimaiselta Ott Tänakilta helppo vinkki kilpakumppaneille – ”Pitää vain olla nopea koko ajan”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensi viikolla ajettavassa Saksan MM-rallissa on jälleen vain yksi ennakkosuosikki. Se on Toyota-kuski Ott Tänak, joka on voittanut Saksan asvalttikisan kaksi kertaa putkeen kahdella eri automerkillä. 

Tällä kaudella virolainen on osoittanut, että vain tekniset viat voivat viedä mieheltä voiton. Tänak johtaa MM-sarjaa 22 pisteen erolla ennen Citroenin Sebastien Ogieria. Toyota-kuskin tähtäimessä Saksasta ei voi olla mikään muu kuin voitto.

– Se on kisa, josta kieltämättä tykkään tosi paljon. Olemme voittaneet siellä kaksi kertaa putkeen ja sitä rataa on tarkoitus jatkaa. Ralli ei ole kuitenkaan missään nimessä helppo. Esimerkiksi viime vuonna voitto oli varmasti urani vaikein. Minun piti puskea ihan loppuun asti, koska kisa oli niin kovaa, Tänak summaa.

– Saksan kisa on myös iso haaste kuskeille siinä mielessä, että tienpinta vaihtelee paljon rallin aikana. Pitää vain olla nopea koko ajan ja välttää virheitä. Myös sää voi olla iso tekijä ja sitä on vaikea ennustaa.

Toyotan pohjoisirlantilainen Kris Meeke starttaa Saksan ralliin ison painetaakan alla. Lupaavan alkukauden jälkeen meno on kääntynyt takkuisaksi. Edellisessä osakilpailussa Suomessa Meeke ajoi ulos kaksi kertaa.

– Olemme ajaneet pitkän tovin soralla, joten odotan innolla asvalttirallia. Minulla on ollut hyvä fiilis autosta asvaltilla ja toivon, että löydämme saman ilon myös Saksassa. Olen ollut takavuosina Saksassa vahva ja toivon todella, että voin tuoda tiimille hyvät pisteet, Meeke sanoo.

Katso alla olevalta ennakkovideolta, mitä mieltä MM-sarjan huippukuskit ovat Saksan MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,276453″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat