Quantcast

Yksi asia Meksikon rallissa jäi kaivelemaan Kalle Rovanperää – ”Se oli vähän pettymys”

Rallin MM-sarjan puolustava mestari Kalle Rovanperä joutui tyytymään toisessa kilpailussa peräkkäin neljänteen sijaan.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaistähti oli kuitenkin viikonloppuunsa Meksikossa tyytyväinen. Omasta mielestään Rovanperä saalisti Meksikosta juuri sen, mitä mahdollista oli. Neljännen sijan pisteiden lisäksi Rovanperä nappasi kaksi lisäpistettä kilpailun päättäneeltä Power Stage -pätkältä, jossa Rovanperä oli neljänneksi nopein.

– Ei oikeastaan ollut hirveästi odotuksia täältä enempään kuin neljänteen sijaan auraamisen takia. Täällä usein podiumille on vaikeaa päästä, jos joutuu aukaisemaan tietä, Rovanperä tokaisi Rallit.fille.

Power Stagen veto oli ainoa, mikä jäi hieman kaivelemaan suomalaiskuljettajaa. Rovanperä kolautti autonsa takapäätä sillä seurauksella, että takasiipi meni rikki, joka taas hankaloitti ajamista erikoiskokeella.

– Se oli vähän pettymys. Yhdessä mutkassa oli vähän liikaa yritystä. Menin liian aikaisin sisään, eikä auto enää kääntynyt, joten ajauduimme leveäksi. Muistin, ettei siinä paikassa ole mitään kovaa ulkona. Uskalsin siis yrittää, mutta liian aikaisin menin sisään, Rovanperä kuvaili.

– Heti tulee monta sekuntia takkiin, kun siipi irtoaa. Pätkällä oli nopeita osuuksia ja nyppyjä, missä tarvitsee downforcea, ettei perse irtoa. Aika paljon piti sen takia höllätä, Rovanperä harmitteli.

Rallin MM-sarja jatkuu huhtikuussa Kroatiassa. Rovanperä voitti kyseisen rallin viime vuonna upean viimeisen erikoiskokeen esityksensä jälkeen.

– Seuraavassa kisassa koetetaan päästä hyvään vauhtiin. Kroatia on meille toivottavasti parempi kilpailu. Siellä auraamiset eivät vaikuta. Toivottavasti saadaan siellä hyvä kilvanajo aikaiseksi, Rovanperä suunnitteli.

Katso alapuolelta Meksikon MM-rallin ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat