Yhdysvaltojen MM-ralli saamassa sinetin – testikisassa oli tosin mukana vain yhdeksän kilpailijaa!

Yhdysvaltoihin ollaan viemässä MM-rallia kaudeksi 2026.
Kuvituskuva
Kuvituskuva. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö kertoi toukokuun Portugalin MM-rallissa tärkeimmille sidosryhmilleen, millaisella suunnitelmalla Yhdysvaltoihin ollaan puuhamassa WRC-osakilpailua kaudeksi 2026. Kilpailu on määrä järjestää Tennesseen osavaltiossa Chattanoogan kaupungin ympäristössä.

Lauantaina Chattanoogassa ajettiin MM-rallin testikisa, joka tosin keräsi lähtöviivalle vain yhdeksän autokuntaa. Kovin suuri buumi ei ainakaan tältä osin ole vielä käynnissä Tennesseessä.

Rallit.fin reittiasiantuntija Antti Loponen tutustui Tennessee-rallin reittiin, joka vaikutti spesialistin silmään mielenkiintoiselta.

– Tiet näyttävät kartan ja videopätkien perusteella todella syheröisiltä ja teknisiltä, mutta silti hyväpintaisilta ja melko leveiltä. Luonne vaikuttaa samankaltaiselta kuin Chilen tai Uuden-Seelannin MM-rallien hitaimmilla osuuksilla. Toivottavasti tästä tapahtumasta tulee taas lisää videomateriaalia analysoitavaksi, Loponen sanoo.

Viikonloppuna Tennesseessä piti ajaa kahden päivän kilpailu, mutta kahden sillan työmaat kutistivat reittiä.

– Emme voineet tehdä asialle mitään. Rakennuttaja ei voinut vaikuttaa aikatauluun, eikä metsäyhtiö voinut sanoa työlle ei. Menetimme kaksi tärkeää tietä, mikä on harmi, koska ne olivat hienoja pätkiä, Tennessee-rallin johtaja Stuart Wood sanoo Dirtfish-sivustolle.

Testikisassa oli määrä muun muassa testata, miten kisaorganisaatio ja pelastustoimi operoi rallin aikana. Varsinainen kandidaattiralli on määrä järjestää myöhemmin. Näillä näkymin Yhdysvaltojen MM-ralli on siis tulossa WRC-kalenteriin vuodeksi 2026.

Tennessee-rallin yhdeksän osallistujan joukosta nopein oli lopulta Lexus IS 350 -autolla ajanut Michael Hooper. Kahdeksan erikoiskokeen aikana Hooper teki eroa toiseksi sijoittuneeseen Nissan Sentra -kuski Corey McKenziehin noin kaksi ja puoli minuuttia.

Lue myös: Rallin MM-sarja vahvasti tyrkyllä Kiinaan – toisiko se myös suuren ilouutisen?

Lue myös: Rallin MM-sarja solmi älyttömän sopimuksen – näin Jari-Matti Latvala kommentoi poikkeuksellista ratkaisua

Lue myös nämä

  • Uusimmat