Quantcast

WRC-tiimi antaa tasoitusta kuskiensa suhteen Portugalin MM-rallissa – ”Emme odota heiltä sankaritekoja”

Gus Greensmith
Gus Greensmith Portugalin MM-rallissa kaksi vuotta sitten. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin WRC-talli lähtee jälleen altavastaajana, kun rallin MM-kausi jatkuu Portugalissa ensi viikolla. 

Fiesta WRC:hen on tullut uusi moottoripäivitys, joten vauhdin pitäisi olla astetta parempaa kuin viimeisen reilun vuoden aikana. Kuskien suhteen cumbrialaistiimi antaa kuitenkin kilpailijoihinsa nähden tasoitusta. Portugalissa M-Sportin WRC-autojen ratissa nähdään britti Gus Greensmith sekä ranskalainen Adrien Fourmaux.

Kaksikosta Fourmaux valmistautuu vasta uransa toiseen MM-ralliin WRC-autolla. Paksun lompakon turvin ajopaikan lunastanut Greensmith on kiistatta kehittynyt, mutta taistelu palkintosijoista ilman tähtikuskien ongelmia on haihattelua. Sen myöntää myös tiimipomo Richard Millener.

– Meillä on kaikki syyt olla positiivisia, kun valmistaudumme kohti Portugalia. Me olemme saaneet rohkaisevia tuloksia kauden kolmessa ensimmäisessä rallissa. Tiedämme, että on kova työ murtautua viiden parhaa joukkoon. Emme odota sankaritekoja Adrienin ja Gusin suhteen, Millener toteaa.

– Heillä molemmilla on omat toimintasuunnitelma kisaa varten. Adrienin on tärkeintä kasvattaa itseluottamuksen tasoa rallin edetessä. Hänellä ei ole yhtään kokemusta WRC-autolla soralla. Gusille tämä on puolestaan tutumpi ralli, mutta emme laita kummallekaan mitään paineita.

Greensmith itse ei tyydy pelkkiin jämäsijoihin. Britin paras sijoitus MM-tasolla on viides tila Turkista viime kaudella. Vähintään samaa Greensmith jahtaa Portugalista.

– Minulla on aina selkeä tavoite kisaan lähdettäessä ja nyt top5 on mielestäni ihan realistinen sellainen. Olisimme olleet jo Kroatiassa viiden joukossa ilman teknisiä ongelmia, mitkä veivät aikaa. Jo se kisa oli selkeä steppi eteenpäin ja haluan ottaa uuden askeleen kohti kärkeä Portugalissa, Greensmith sanoo.

– Jos haluaa viiden joukkoon, virheitä ei saa tulla. Pitää myös ajaa tasaisen kovaa koko ajan.
M-Sportin WRC2-luokan Fiestoja Portugalissa ohjastavat Teemu Suninen sekä ruotsalainen Tom Kristensson. Suniselle kisa on toinen perättäinen Rally2-luokituksen Fiestalla. Suomalainen pääsee todennäköisesti takaisin WRC-auton rattiin kesäkuun alussa Sardiniassa.
Katso alapuolelta edellisen Kroatian MM-rallin parhaat palat. 
[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,372318″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat