WRC-tallipomolta kovaa kritiikkiä uudistuneelle MM-rallille – ”Tämä ei ole hyväksyttävää”

Esapekka Lapin edustaman Citroenin huoltoalue sijaitsi syrjäisellä paikalla. Kuva: Citroen Racing

Viime viikonloppuna ajettu Walesin MM-ralli jakoi WRC-tallipäälliköiden mielipiteet.

Kilpailua oli uudistettu siten, että huoltoalue oli siirtynyt Deesiden teollisuusalueelta Llandudnon kaupunkiin. Ennakkoon uudistus vaikutti loistavalta varsinkin tiimien kannalta, sillä huoltoalue sijaitsi aivan kaupungin keskustan tuntumassa.

Huoltoalue oli levittäytynyt usealle eri alueelle, mikä ei miellyttänyt kaikkia tiimejä. WRC-tiimeistä M-Sport Ford ja Toyota sijaitsivat niin sanotulla pääalueella kisakeskuksen yhteydessä. Hyundai oli pääalueesta pari korttelia kaupungin keskustaa kohti. Citroenin tilat puolestaan olivat parin minuutin kävelymatkan päässä pääalueesta, mutta ranskalaistiimin syrjäisen sijainnin löytämiseen tarvittiin hieman tuuriakin rallituristilta.

Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen tilanteesta.

– Muutamme tähän paikkaan, jotta näemme enemmän ihmisiä. Kuinka monta täällä näkyy? Ei ketään. Ei yhtäkään. Meitä eivät löydä nekään ihmiset, joilla on sovittu tapaaminen kanssamme, Budar vuodatti Motorsport Newsille.

– Kaupunkiin tuleminen on hyvä idea, koska silloin on parempi mahdollisuus saada ihmisiä pyörimään tänne. Muutto olisi kuitenkin pitänyt tehdä kunnolla. Meidän pitäisi olla siellä, missä ihmiset liikkuvat. Jos olisimme merenrannalla, tämä voisi olla hyvä idea. Mutta piilottelu tämän rakennuksen takana? Tämä ei ole hyväksyttävää, ranskalaispomo kritisoi.

Katso alta kooste Walesin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Pienempien luokkien huoltoalueet sijaitsivat Budarin mainitsemalla Llandudnon rantabulevardilla, missä ihmisiä liikkui tasaisena virtana läpi viikonlopun. Esimerkiksi Kalle Rovanperän edustamalla Skoda Motorsportilla oli loistava paikka rannalla niin sanotun teknisen alueen tuntumassa. Jokainen autokunta pysähtyy tekniselle alueelle ennen huoltoon ajamista, joten paikalla riittää myös katsojia.

WRC-tiimeille oli valittu paikat korttelin päässä rannasta rakennusten suojista. Lähimpään WRC-tiimiin oli miltei kymmenen minuutin kävelymatka tekniseltä alueelta.

– Me kaikki näemme sen, mitä järjestäjät ovat yrittäneet saavuttaa ja se on ihailtavaa, mutta toteutuksen kanssa voisi vielä tehdä töitä – sekä Llandudnossa että Liverpoolin lähtöseremonioissa. Hyvä asia on se, että tapahtuma herättänyt keskustelua, jota voimme hyödyntää kehittäessämme huoltoaluetta, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener sanoi.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo sen sijaan jakoi järjestäjille ruusuja huoltoalueen siirtymisestä Llandudnoon.

– Pidän tällaisista paikoista. Viimeinkin autot ja huoltoalue ovat siellä, missä ihmisetkin ovat, Adamo kehui.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja