WRC-tallipomolta iso ele Tommi Mäkiselle – ”Olin todella liikuttunut”

Andrea Adamo kävi antamassa halauksen Tommi Mäkiselle. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain WRC-talli sai kiittää Toyotaa Dani Sordon voitosta sunnuntaina päättyneessä Sardinian MM-rallissa.

Hyundai-kuljettaja Sordo nousi ykköseksi rallin viimeisellä erikoiskokeella, kun Ott Tänakin Toyota Yaris WRC -auton ohjaukseen iski vika. Virolaiskuljettaja Tänak menetti aikaa pari minuuttia ja putosi selvästä johtoasemasta viidenneksi.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo teki ison eleen heti kisan ratkeamisen jälkeen. Adamo ei ryhtynyt juhlimaan Sordon ykköstilaa vaan marssi Hyundain tiloista 50 metrin päähän Toyotan pilttuuseen ja kävi halaamassa pettynyttä Toyota Gazoo Racingin tallipäällikköä Tommi Mäkistä ja varatoimitusjohtaja Mia Miettistä.

– Olen tuntenut saman itsekin menneisyydessä. Tänä vuonna me tallipäälliköt olemme vetäneet yhtä köyttä esimerkiksi tulevaisuuden säännöistä. Tässä on kyse ihmissuhteista, ja me teemme töitä yhdessä. Taistelemme toisiamme vastaan, mutta me myös yritämme pitää tämän show’n yhdessä hengissä, Adamo kertoi.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin päätöspätkän dramaattisista tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

– Tunsin heti, että minun pitää mennä Toyotalle. Saatan ehkä olla tunteellinen italialainen. Kun astuin sisään, näin Mian silmissä kyyneleitä. Olin todella liikuttunut ja minusta oli luonnollista halata häntä sanomatta mitään, koska kaikki muu olisi ollut turhaa, Hyundai-pomo jatkoi.

Adamo sanoi suoraan, ettei hänen tiiminsä olisi ansainnut voittoa, vaikka Sordo ajoi hienosti läpi viikonlopun.

– Tätä tulosta on vaikea hyväksyä. Olemme pahoillamme Toyota Gazoo Racingin, Tommin, Ottin ja Martinin (kartanlukija Järveoja) puolesta, koska heiltä vietiin voitto julmalla tavalla. Saimme tällä kaudella jo toisen kerran voiton, jota emme ansainneet tiellä, Adamo viittasi siihen, että Hyundain Thierry Neuville nousi voittoon Korsikan MM-rallin päätöspätkällä Fordin Elfyn Evansin rengasrikon jälkeen.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja