WRC-tallipomolta huono uutinen suomalaiskuljettajilleen – ”Ei ole järkevää tuhlata isoja rahasummia”

Esapekka Lappi ja Teemu Suninen
Esapekka Lappi ja Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Fort WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa Fordeilla kilpaileva M-Sport-talli jättänee testit väliin myös ennen kauden päättävää Monzan MM-rallia.

M-Sport on ollut tiukalla säästökuurilla koronapandemian aikana, minkä vuoksi tallin suomalaiskuljettajat Teemu Suninen ja Esapekka Lappi eivät päässeet testaamaan Ford Fiesta WRC-autoa ennen Viron, Turkin ja Sardinian MM-ralleja.

M-Sportin oli tarkoitus järjestää testit kuljettajilleen ennen Belgian MM-osakilpailua, mutta ensi viikolle kaavailtu kilpailu jouduttiin perumaan. Näillä näkymin Suniselle ja Lapille ei ole tulossa aikaa Fiestassa ennen Monzan kilpailua, josta suurin osa ajetaan legendaarisen F1-radan teillä.

Brittitalli on jo menettänyt mahdollisuudet mestaruuksiin, joten sillä ei ole välttämätöntä tarvetta panostaa kauden päätöskisaan samalla tavalla kuin Hyundailla ja Toyotalla, jotka kamppailevat keskenään tämän vuoden merkkimestaruudesta.

– M-Sportin tilanne on yhä sama. Vaikka haluamme tehdä parhaamme, tämä vuosi on osaltamme hyvin pitkälti ohi, tallipäällikkö Rich Millener kertoi DirtFish-sivustolle.

– Emme voi voittaa enää mestaruuksia, joten meidän pitää vain mennä kisaan, yrittää olla kilpailukykyisiä ja tehdä parhaamme. Näinä vaikeina aikoina ei ole järkevää tuhlata isoja rahasummia testaamalla jotakin, joka ei ole oleellisin asia meille, Millener lisäsi.

Monzan osakilpailua ei välttämättä nähdä uudestaan MM-sarjassa, mikä Millenerin mukaan on yksi syistä jättää testit väliin. Lisäksi tiukat koronarajoitukset tuovat omat haasteensa testaamiselle.

– Olisi mukavaa, että voisimme antaa kuljettajillemme mahdollisuuden ajaa autolla asvaltilla. He eivät ole pitkään aikaan päässeet ajamaan, mutta meidän pitää ajatella isompaa kuvaa liiketoiminnan kannalta ja varmistaa se, että olemme mahdollisimman hyvin valmistautuneita vuoteen 2021, tallipomo totesi.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

– Keskustelemme asiasta vielä sisäisesti, mutta Britanniassa on tiukat rajoitukset joulukuun alkuun saakka, minkä vuoksi liikkuminen ja asioiden tekeminen ei ole yhtä helppoa kuin heinä- ja elokuussa.

Monzan MM-ralli on määrä järjestää 3.-6. joulukuuta. Kisan toteutuminen on yhä epävarmalla pohjalla, sillä koronatilanne on hälyttävällä tasolla Pohjois-Italiassa ja etenkin Monzassa.

Lue myös: Legendaarisesta F1-radasta tuli koronapotilaiden risteyspaikka – radalla pitäisi ajaa MM-ralli kolmen viikon kuluttua

Lue myös nämä