WRC-tallipomolla kovat odotukset Sunista kohtaan

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen debytoi viime kaudella Ford Fiesta WRC -auton ohjaamossa ja teki heti vaikutuksen M-Sport-pomo Malcolm Wilsoniin.

Suninen pääsi ensimmäistä kertaa ajamaan Fordin WRC-ajokilla viime kesäkuussa Puolan sorarallissa. 23-vuotias suomalaislupaus ajoi kisassa yhden pohja-ajan ja sijoittui kuudenneksi. Suomen MM-rallissa Sunisen esitykset olivat vieläkin vakuuttavammat: hän kamppaili palkintokorokepaikasta, mutta päätöspäivänä tullut virhe pudotti hänet neljänneksi lopputuloksissa.

M-Sport Ford tiedotti perjantaina, että Suninen ajaa tällä kaudella kahdeksan MM-rallia Ford Fiesta WRC -autolla Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin tallitoverina.

– Hän käänsi enemmän kuin muutaman pään viime vuonna, kun hän oli ensimmäistä kertaa Ford Fiesta WRC:n ratissa. Erikoiskoevoitto ensiesiintymisellä on yksi juttu, mutta palkintosijasta taisteleminen toisella yrittämällä on jo kokonaan toinen juttu, tallipäällikkö Wilson hehkuttaa tiimin tiedotteessa.

– Teemu on erittäin lahjakas kuljettaja ja tulevaisuuden rallivoittaja. Kahdeksan rallin ohjelma tuo hänelle elintärkeää kokemusta auton kehittämisestä tällä tasolla. En olisi yllättynyt, jos näkisimme hänet taistelemassa palkintopallipaikasta useamminkin kuin kerran (kaudella 2018), Wilson lisää.

Lue myös nämä