Quantcast

WRC-tallipomo tyrmäsi rajut väitteet tiimin ykköskuskista

Craig Breenin kausi rallin MM-sarjassa on ollut iso pettymys.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Ford pestasi viime syksynä Breenin ykköskuljettajakseen sopimuksella, joka kattaa myös kauden 2023. Rally1-hybridien ensimmäisellä kaudella Breenin vauhti on jäänyt vaisuksi, vaikka vuoden alussa hänestä leivottiin jopa mustaa hevosta mestaruuskamppailuun.

Breen aloitti kautensa sijoittumalla kolmanneksi Monte Carlon MM-rallissa. Mutta sen jälkeen tulokset ovat olleet heikkoja: irlantilaiselle kirjattiin keskeytykset Ruotsissa, Keniassa, Virossa, Suomessa, Belgiassa ja Uudessa-Seelannissa. Kerta toisensa jälkeen Breen on sortunut ajovirheisiin kovan paineen alla.

M-Sportille Breenin esitykset ovat olleet paha takaisku. Vanha konkari Sebastien Loeb on näyttänyt, että Ford Puma Rally1 -autolla voi taistella MM-osakilpailuvoitoista, mutta Breenin saldona on toistaiseksi vain kaksi palkintokorokepaikkaa ja seitsemäs tila MM-sarjassa.

Rajuimpien väitteiden mukaan Breenin ja tallijohdon välit ovat tulehtuneet, minkä vuoksi irlantilaisen sopimus saattaisikin päättyä jo tämän vuoden lopussa. Huhuissa Breenin nimi on yhdistetty myös Hyundain WRC-talliin, jonka pitää pestata kaksi uutta kuskia ensi vuodelle. Italian Motorsport.com väitti myöhään torstai-iltana julkaistussa jutussaan, että Breen olisi suuntaamassa Esapekka Lapin tavoin Hyundaille.

Lue myös: Jättiuutinen! Sivusto: Esapekka Lappi vaihtaa Hyundain WRC-talliin

M-Sport Fordin tallipomo Richard Millener kiisti väitteet siitä, että Breenille näytettäisiin ovea kauden päätteeksi.

– Tällä hetkellä meillä ei ole mitään suunnitelmia tehdä muutoksia. Emme tietenkään voi sanoa, että olisimme täysin tyytyväisiä hänen tuloksiinsa tänä vuonna, Millener kertoi Rallit.fille ennen viimeisimpiä Hyundai-väitteitä.

– Hän tietää, mihin hän kykenee, mutta tänä vuonna hän ei ole yltänyt sille tasolle. Viime rallit ovat olleet hänelle vaikeita, mutta toivottavasti hän pystyy ajamaan vapautuneesti kauden päätöskisassa.

Rallin MM-kausi ajetaan päätökseen ensi viikolla Japanissa. Millener alleviivasi, että Breenin ja M-Sportin yhteistyö olisi jatkumassa myös Japanin asvalttikisan jälkeen.

– Hänellä on sopimus ensi vuodesta, eikä meillä ole muita suunnitelmia. Haluaisimme toki nähdä häneltä vahvan tuloksen viimeisessä kilpailussa.

Breen kilpailee Japanissa ensimmäistä kertaa uuden kartanlukijansa James Fultonin kanssa. Breenin pitkäaikainen luottomies Paul Nagle päätti uransa edellisessä osakilpailussa Espanjassa.

Japanin MM-ralli ajetaan 10.-13. marraskuuta.

Katso alta Katalonian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat