WRC-tallipomo pyörittelee hurjaa skenaariota loppukaudeksi – ajetaanko Suomessa kaksi MM-rallia?

Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener haluaa rallin MM-sarjan formaattiin lisää joustavuutta. Millener ehdottaa, että osakilpailujen perinteistä kolmen päivän formaattia voitaisiin rukata uuteen uskoon.

Koronapandemian takia Argentiinan, Portugalin ja Sardinian ralleja on jo siirretty hamaan tulevaisuuteen. Seuraavaksi liipaisimella on Kenian MM-ralli, joka on määrä ajaa heinäkuussa. Legendaarisen Safari-rallin kohtalosta päätetään lähiaikoina.

– Nyt tarvitsemme sitä, että promoottori osaa ajatella asioita vähän eri tavalla. Nyt siihen on varsinkin hyvä mahdollisuus kauden 2020 loppua ajatellen, Millener sanoo DirtFish-sivustolla.

Rallin MM-sarjassa on 1990-luvun puolivälistä asti noudatettu ohjelmaa, jossa jokainen ralli on kolmipäiväinen. Tai oikeastaan kolmen ja puolen päivän mittainen, sillä torstaille on perinteisesti laitettu yksi yleisöerikoiskoe sekä tietenkin testipätkä.

– Me kaikki tiedämme, että on hyvin vaikeaa logistisesti mahduttaa kaikkia kisoja loppuvuodelle, jos ne ovat nykyisessä formaatissaan ja sama aika on aina jokaisen rallin välillä, Millener pohtii.

– Nyt pitää ajatella vähän laatikon ulkopuolelta. Voisimme järjestää vähän back-to-back -kisoja ja parin päivän mittaisia koitoksia. Jos ajatellaan oikein radikaalisti, niin voitaisiinko ajaa kaksi rallia samassa paikassa viikon välein?

Kenian MM-rallin suhteen päätöstä kisan mahdollisesta lykkäämisestä odotetaan seuraavan viikon kuluessa. Sen jälkeen kalenterissa on Suomen osakilpailu, joka on määrä ajaa Jyväskylän ympäristössä elokuun alussa. Suomen MM-rallin promoottori Jani Backman sanoi aiemmin Rallit.fille, että päätöstä Jyskälän kohtalosta voidaan venyttää kesäkuulle saakka.

Katso alapuolelta parhaat palat Meksikon MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Lue lisää: Suomen MM-rallin järjestävä AKK Sports lomauttaa lähes koko henkilöstönsä

Suomessa ralliteitä riittää, joten Millenerin pohtima back-to-back -rallien ajaminen peräkkäisinä viikonloppuina sopisi Suomeen varmasti hyvin.

– Jos infrastruktuuri on olemassa, niin ehkä juuri tämänkaltaisia asioita kannattaa alkaa harkita. Vastoinkäymiset tuovat aina mahdollisuuksia. Nyt on mahdollisuus tehdä asioita uudella tavalla ja mielestäni siihen kannattaa tarttua, Ford-pomo sanoo.

Ennen koronapandemiaa rallin MM-sarjassa ehdittiin ajaa kolme osakilpailua. Kolmea rallia on jo lykätty ja loppuvuodeksi on tulossa kiireinen kalenteri.

Lue myös: Jari-Matti Latvala ihmettelee rallipäättäjien ratkaisuja: ”Sanon suoraan, että näyttää faktojen kaunistelulta”

Lue myös nämä

  • Uusimmat