WRC-tallipomo punnitsi tarkoin sanansa – mikä on ranskalaiskuskin tulevaisuus?

Ranskalaiskuljettaja Pierre-Louis Loubet väläytti vauhtiaan viime viikonloppuna ajetussa Kreikan MM-rallissa.
Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lähtöpaikkansa hyödyntänyt Loubet ajoi jopa kilpailun kärjessä avauspäivänä ajettuaan MM-uransa ensimmäisen pohja-ajan. Hän starttasi toiseen kilpailupäivään kakkossijalta alle sekunnin päässä rallia johtaneesta tiimitoveristaan Sebastien Loebista.

Rengasrikko vei Loubet’lta mahdollisuudet palkintosijaan, mutta ranskalaiskuski otti lopulta neljännen tilan, kun useat muut kuljettajat törmäsivät ongelmiin.

Edelliskausi oli Loubet’lle hankala, kun hän kilpaili Hyundain WRC-kalustolla. Ford Pumalla Loubet on yltänyt kahteen eri kertaan neljänneksi – Kreikan lisäksi Sardiniassa kesäkuussa.

Korsikalaisen vauhti on parantunut, mutta ensi vuodesta ja koko kauden kattavasta sopimuksesta hän ei ole käynyt keskusteluja.

– Saa nähdä, mutta tällä hetkellä ei ole mitään sellaista. Tätä kysymystä pitää kysyä tiimiltä. Meidän pitää ajaa enemmän, jotta pystymme haastamaan kärkikuskit, Loubet sanoi MM-sarjan nettisivujen mukaan.

Loubet on osallistunut tänä vuonna kuuteen MM-ralliin Ford Pumalla. Hän ei saa palkkaa ajamisestaan vaan tuo brittitiimille rahaa tukijoukkojensa kanssa.

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener punnitsi tarkoin sanansa, kun häneltä kysyttiin Loubet’n tulevaisuudesta tiimissä.

– Tällä hetkellä paras vastaus on poliittinen: yritämme pitää kaikki samalla tasolla ja sitten katsomme, kuka pystyy parantamaan. Se on avainasia tulevaisuutta ajatellen, Millener vastasi.

M-Sportilla on tällä haavaa vain yksi palkkatuloista nauttiva vakiokuljettaja, irlantilainen Craig Breen. Tallin muut kuljettajat ovat britti Gus Greensmith ja ranskalainen Adrien Fourmaux. Ranskalaiskonkari Sebastien Loeb tekee ”keikkatöitä” Fordin ratissa ja saa Breenin tavoin korvauksen palveluksistaan.

Loubet kilpailee seuraavan kerran lokakuussa Katalonian MM-rallissa, joka on hänen viimeinen osakilpailunsa tällä kaudella.

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä