WRC-tallipomo paljastaa: ”Olimme varmoja, että Tänak yrittää vain saada paremman tarjouksen Toyotalta”

Andrea Adamo. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain WRC-rallitiimin pomo Andrea Adamo haaveili pitkään Ott Tänakin pestaamisesta miehistöönsä. Lopulta italialaisen tallipäällikön haave toteutui.

Adamo pestattiin Hyundain uudeksi tallipäälliköksi tämän vuoden alussa. Adamo kertoo ranskalaisen Autohebdon haastattelussa, että hän ryhtyi miettimään Tänakin rekrytointia heti tammikuussa.

Hyundai-pomo lähestyi vähitellen kauden edetessä virolaista Toyota-kuljettajaa, joka oli ryhtynyt miettimään suunnitelmiaan tuleville kausille.

– Tapasimme usein hotelleissa tai huoltoalueella, mutta vasta heinäkuussa istuimme saman pöydän äärelle, Adamo sanoo.

Hyundain tiimimanageri Alain Penasse kävi alustavat neuvottelut Tänakin leirin kanssa. Lopulta myös Adamo tuli mukaan keskusteluihin.

– Sitten tapasimme, mutta rehellisesti sanottuna olimme varmoja, että he yrittivät vain saada paremman tarjouksen Toyotalta, Adamo paljastaa.

Lue myös: WRC-tallipomon ainutlaatuinen taktiikka toi MM-tittelin – ”Me kaikki voimme olla ylpeitä”

Asia ei lopulta ollutkaan niin, kuten Adamo pelkäsi. Neuvottelut jatkuivat ja lopulta osapuolet pääsivät sopimukseen siitä, että Tänak lähtee Toyotalta kauden 2019 jälkeen ja ajaa Hyundailla kaksi seuraavaa vuotta.

Adamon mukaan allekirjoitukset raapustettiin sopimukseen lokakuun lopussa ajetun Katalonian MM-rallin jälkeen. Tänakin sopimus julkistettiin 31. lokakuuta.

Adamo kertoo, että hän epäröi viimeiseen saakka sopimuksen syntymistä.

– Silloin olisi typerys, jos sitä ei epäilisi.

Hyundai Motorsport saavutti historiansa ensimmäisen valmistajien mestaruuden. Titteli sai sinettinsä tiistaina, kun kauden päätösosakilpailu Australian ralli päätettiin perua.

Lue myös: Australian MM-ralli peruttu – Hyundaille historiallinen mestaruus, Toyota jäi nuolemaan näppejään

Tänak puolestaan sinetöi kuljettajien maailmanmestaruuden Katalonian rallissa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja