Quantcast

Hyundain tiimipäällikkö naulasi, mitä tarvitaan mestarin kruunaamiseen korona-aikana – ”Kahdeksan rallia on riittävästi”

Andrea Adamo
Andrea Adamo. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain tallipomo Andrea Adamon mukaan kahdeksan MM-rallia riittää hyvin kruunaamaan mestarin. Kausi 2020 on jäämässä todelliseksi tynkävuodeksi koronapandemian takia. Alkuvuodesta ehdittiin ajaa vain kolme kisaa ennen koronataukoa.

Adamo kokee, että jos Kansainvälinen autoliitto FIA ja WRC-promoottori saavat taiottua syksyksi viisi osakilpailua, on kisoja riittävä määrä mestaruuksien jakamiseen. Kolmen ensimmäisen rallin jälkeen Toyotan Sebastien Ogier johtaa kuljettajien MM-sarjaa ennen tallikaveriaan Elfyn Evansia. Toyota johtaa myös valmistajien MM-taulukossa.

Katso alapuolelta, miten Ogier palasi pitkän tauon jälkeen WRC-auton rattiin Keski-Suomessa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342497″ ap mute]

 

Viimeksi kahdeksan MM-rallia ajettiin vuonna 1995, jolloin Colin McRae voitti ensimmäisenä brittikuskina kuljettajien mestaruuden. Kausi oli loppuun asti äärimmäisen jännittävä, kun Subarun McRae varmisti vasta päätöskisassa RAC-rallissa mestaruuden ennen tallikaveriaan Carlos Sainzia. McRae oli vielä joutunut toiseksi viimeisessä rallissa Kataloniassa taipumaan Sainzille tallimääräyksellä, joten mestaruuden sinetöiminen kotikisassa oli mannaa.

– Kahdeksan kisaa on riittävästi. Jos katsoo MM-sarjan historiaa, niin mikäköhän oli yksi kaikkien aikojen jännittävämmistä kausista? No, minäpä kerron. Se oli vuosi 1995 ja montakohan kisaa silloin ajettiin? Vastaus on kahdeksan. Se oli riittävästi silloin ja se riittää myös nyt. Se kausi oli uskomaton, Adamo muistelee Dirtfishille.

– Toki tämä vuosi on erilainen kaikkineen, koska kisojen määrä on pieni eri syistä. Jos kuitenkin saamme kahdeksan kisaa, niin minusta sen arvo on ihan yhtä suuri kuin vaikka ensi vuonna tai vuonna 2022.

Lue myös: Ott Tänakin kilpailutauko päättyy jo ensi viikolla – mukana kansallisessa rallissa WRC-autolla

Hyundain tallipomon mukaan MM-sarja olisi todella tärkeää saada käyntiin, vaikka pahimpien skenaarioiden mukaan hommaa ollaan jo laittamassa pakettiin.

– Jos aloitamme uudestaan, niin se on vahva tarina ihmisyydestä. Se todistaa, että olemme selättäneet vaikean hetken. Tämä on ollut raskasta aikaa monille ihmisille ja monet ovat kärsineet. Jos meidän pieni lajille voi saada homman takaisin käyntiin, niin se näyttää koko virukselle, että me ihmiset olemme tulleet takaisin, Adamo runoilee.

Aiemmilla kausilla rallin MM-sarjassa on loppukesästä ja syksystä kutsuttu ”Silly Season” -nimellä villeinä velloneita tallipaikkahuhuja. Nyt huhuja on nähty monenmoisia loppukauden kalenterin osalta. Uutisoimme eilen, että Rally Estonia on saamassa sinetin ja MM-statuksen vielä tämän viikon aikana.

Lue lisää: Viron MM-ralli saamassa sinetin – päätöstä odotetaan vielä tämän viikon aikana

Lue myös nämä

  • Uusimmat