WRC-tallipomo luottaa MM-sarjan uuteen rengasvalmistajaan – ”Helvetti sentään, mehän puhumme Pirellistä”

Ott Tänak voitti Pirelli Star Driver -ohjelman vuonna 2010. Kuva: Wikipedia Commons

Rallin MM-sarjassa vaihtuu rengasvalmistaja ensi kaudella, kun italialainen Pirelli toimittaa jatkossa kilpureiden renkaat.

Koronapandemian takia Pirellin rengastestit ovat viivästyneet. Hyundain tallipomo Andrea Adamo tuntee italialaisena Pirellin hyvin ja uskoo, että kaudella 2021 WRC-autoissa on hyvät ja toimivat kumit alla.

– Pirelli ei ole yritys, joka on perustettu eilen ihmisten toimesta, jotka leipoivat ennen kakkua. He tietävät, mitä tekevät. Heillä on jo ennestään hyviä pyöriä, Adamo vakuuttaa Dirtfishin sivuilla.

Pirelli julkisti hiljattain, että Andreas Mikkelsen toimii rengasvalmistajan testikuskina heinäkuusta alkaen. Autona toimii viime kauden jälkeen MM-karavaanin jättänyt Citroen C3 WRC.

– En halua, että kukaan ymmärtää väärin, mutta jos valmistajana olisi joku, jolla ei olisi kokemusta WRC:stä, niin voisin olla huolissaan. Mutta helvetti sentään, mehän puhumme Pirellistä, Adamo puhisee.

– En näe mitään ongelmaa, miksi emme voisi olla iskukykyisiä Pirellin renkailla heti Monte Carlossa. He tekevät ihan yhtä hyviä tuotteita kuin Michelin (nykyinen MM-sarjan rengasvalmistaja), Adamo jatkaa.

Lue myös: Jari-Matti Latvalaa ei valittu – Pirelli vahvisti norjalaiskuskin työpestin

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö