WRC-tallipomo kehuu FIA:n päätöksentekoa – ”Ensimmäinen kerta minun urallani moottoriurheilussa”

Andrea Adamo. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Kansainvälinen autoliitto FIA on saanut paljon pyyhkeitä, kun kauden 2022 rallin MM-sarjan hybridisääntöjä on väännetty kulisseissa kuntoon pitkään ja hartaasti.

Toisaalta vika ei ole vain FIA:n, sillä autonvalmistajat ovat lyöneet oman mausteensa neuvotteluihin, kun jokaisella tiimillä on ollut omia pyrkimyksiään. Nyt alustavat säännöt on kuitenkin julkistettu. FIA ajaa uusilla säädöksillä säästöjä, mutta varsinkin kuskit ovat tulevia autoja epäilleet.

Tallipomoista muun muassa Tommi Mäkinen on arvostellut uusia sääntöjä. Sen sijaan Hyundain Andrea Adamo on FIA:n puolella.

– Luulen, että tämä on ensimmäinen kerta minun urallani moottoriurheilussa, että säännöt kasvavat ja kehittyvät oikealla lähestymistavalla. Pöydän ympärillä on istunut oikeita ihmisiä, jotka ovat antaneet omia näkemyksiään asiasta, Adamo sanoi tallipomojen välisessä videohaastattelussa DirtFishin verkkosivuilla.

Lue myös: Hyundain tallipomo muistelee viime kauden Tänak-kohua – ”Kaikenlaista paskaa kirjoitettiin siihen aikaan”

Adamolla on itsellään taustaa insinöörinä, mutta tallipomon roolissa italialainen ei juuri ehdi autojen tekniikkaan syventyä. Omasta luonteestaan mies kuitenkin tunnistaa insinööripiirteitä ja vääntääkin siitä vitsiä.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

– Täytyy sanoa, koska minulla on itselläkin insinöörin koulutus, että insinöörit ovat vaarallisin elementti moottoriurheilussa. Heillä ei ole mitään käryä todellisuudesta ja joskus he vain tuhlaavat rahaa tuhlaamisen ilosta, Adamo naureskelee.

– Mutta rehellisesti sanottuna meillä on nyt selkeä suunta sääntöjen suhteen ja insinööreillä on kontrolli ja tieto siitä, mitä pitää tehdä. Nyt tuntuu, että tästä tulee hyvä juttu loppujen lopuksi. Me emme ole tekemässä mitään hulluja juttuja tappaaksemme MM-sarjan.

Kulujen vähentämiselle on tarvetta, sillä korona vaikuttaa talouteen rajusti. Autonvalmistajien rahavirrat voivat olla tiukassa seuraavien vuosien aikana. Todellista tilannetta MM-sarjan kohtalon suhteen on kuitenkin vaikea ennustaa.

– Mamma mia, niin kuin Italiassa sanotaan. Tämä on hankala kysymys, johon toivottavasti voimme kollegoideni kanssa vastata seuraavan parin kuukauden kuluessa. Tilanne on vaikea kaikelle moottoriurheilulle, Adamo ruotii.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö