Quantcast

WRC-tallipomo hehkuttaa Tommi Mäkisen uutta kultakimpaletta – ”Me kaikki haluamme nähdä hänet maailmanmestarina”

Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Walesilainen Elfyn Evans ajoi viisi täyttä kautta M-Sport Fordin tiimissä ennen kuin vaihtoi täksi kaudeksi työnantajaa päätyen Tommi Mäkisen johtamaan Toyotan talliin.

Evans osoitti nopeutensa jo Fordin ratissa, mutta on nyt noussut vielä pykälän kovemmalle tasolle Yaris WRC:n ohjaamossa. Walesilainen voitti jo toisessa kisassaan Toyotalla helmikuussa Ruotsissa. MM-sarjassa Evans on toisena tallikaverinsa Sebastien Ogierin perässä.

Lue myös: Elfyn Evans hehkuttaa Tommi Mäkisen tiimiä – ”Minulla oli heti kotoisa fiilis”

Evansin entinen pomo Richard Millener ei usko, että walesilainen vauhdin nousussa on pelkästään kyse auton vaihtumisesta.

– On siinä varmaan vähän sitäkin, mutta uskon, että tärkein asia on hänen maisemanvaihdoksensa. Elfyn tietää, että tämä on hänen tilaisuutensa todistaa kykynsä. Tämä on hänen elämänsä tilaisuus, Millener kertoo DirtFishin verkkosivuilla.

– Hän tietää, että nyt on pakko vain puskea. Elfyn näyttikin kauden ensimmäisissä ralleissa, miten hyvä kuski hän on. Toivon hänelle onnea ja me kaikki haluamme nähdä, että hänestä tulee joku päivä maailmanmestari.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Brittikuskit ovat juhlineet maailmanmestaruutta rallissa vain kaksi kertaa. Colin McRae voitti mestaruuden 1995 ja Richard Burns 2001.

Toyotan tallipomo Mäkinen onnistui hienosti paikkaamaan Ott Tänakin jättämän aukon miehistössään. Sebastien Ogierin kyvyt olivat kaikkien tiedossa, mutta myös Evans ja Kalle Rovanperä ovat aloittaneet kautensa vähintään kiitettävästi.

– Olen äärimmäisen onnellinen kuskeistani tällä hetkellä. En haluaisi tehdä mitään muutoksia, Mäkinen sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat