Quantcast

WRC-tallin ykköstähti petti jälleen – pettynyt tallipomo: ”Voisimme tietenkin huutaa hänelle”

M-Sport Fordin ykköskuljettaja Craig Breenin surkea putki sai jatkoa Suomen MM-rallissa lauantaina.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Breenin matka päättyi aamupäivän lenkillä Rapsulan erikoiskokeelle. Irlantilaiskuljettaja ajoi liian kovaa pieneen nyppyyn, ja Ford Puman takakulma otti osumaa kiveen. Fordin oikea takapyörä jäi ripustuksineen niille sijoilleen.

Breen on kokenut nyt keskeytyksen peräti kolmessa perättäisessä MM-rallissa. Irlantilaiskuljettajaan kohdistui kovat odotukset ennen kauden alkua, mutta tulokset ovat jääneet laihoiksi.

– Olen erittäin pettynyt, M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener totesi.

– Hän on sanonut, että hän pystyy ajamaan hyviä tuloksia. Nyt hänen pitäisi myös todistaa se ja tehdä tuloksia.

Ford Puman pitäisi olla kilpailukykyinen auto – sen on tehnyt selväksi etenkin tallin keikkakuljettaja Sebastien Loeb. Yhdeksän kertaa maailmanmestaruuden valloittanut Loeb voitti Fordilla kauden avausrallin Monte Carlossa. Ranskalaiskonkari väläytti Puman vauhtia myös Portugalin ja Kenian ralleissa, joista tosin ei tullut huipputuloksia ulosajon ja teknisten murheiden vuoksi.

Loeb ajaa vain valikoituja kisoja tällä kaudella, joten tuloksenteko on enemmänkin Breenin harteilla. Mutta kuinka irlantilainen saataisiin ryhdistäytymään ja välttämään turhat virheet?

– Voisimme toki huutaa hänelle, Millener sanoi ja virnisti perään.

– Mutta se ei kuulu filosofiaani. Ajattelen siten, että yritämme tehdä hänen eteensä kaiken mahdollisen: antaa tiimin täyden tuen ja hyvän auton. Mutta tarvitsemme myös tuloksia, sillä niistä talli saa lisää potkua, tallipomo lisäsi.

Hyundain Ott Tänak johtaa Suomen MM-rallia, kun takana on 14 erikoiskoetta. Toyotan Esapekka Lappi, Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans ovat seuraavilla sijoilla virolaiskuljettajan takana. Ranskalaiskuljettaja Pierre-Louis Loubet on parhaana Ford-kuljettajana vasta seitsemäntenä lähes kahden ja puolen minuutin päässä kärjestä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat