Quantcast

WRC-tallin uuden auton testeistä julki kuvia ja video

M-Sport Ford
M-Sport Ford on käyttänyt testeissä nykyisen WRC-autonsa koria. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Ford julkaisi tiistaina kuvia ensi vuoden Rally1-luokituksen ralliautonsa testeistä.

Rallin MM-sarja siirtyy tämän vuoden jälkeen hybridiaikakaudelle. WRC-autoista tulee Rally1-kilpureita, kun konehuoneen puolelle laitetaan hybridiyksikkö.

Tähän saakka WRC-tallit ovat suorittaneet ensimmäisiä testejään kaikessa hiljaisuudessa. M-Sport on testannut uusia osia vakituisella testialueellaan Greystoken metsissä Britanniassa. Toyota puolestaan kävi hiljattain ajamassa testin Ranskassa.

M-Sport raotti hieman salaisuuden verhoa, kun se julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvia testeistään.

– Olemme saaneet testit päätökseen Britanniassa kaikissa mahdollisissa sääolosuhteissa. Nyt olemme valmiita aloittamaan seuraavan tutkimus- ja kehitysvaiheen vuotta 2022 varten, talli kertoi.

Ulkoisesti auto muistuttaa nykyistä Ford Fiesta WRC -autoa. Mutta kuvista on nähtävissä joitakin eroavaisuuksia brittitiimin nykyiseen kilpuriin. Esimerkiksi aerodynaamisia osia on karsittu autosta. Sivuikkunoista on puolestaan näkyvissä ensimmäiset vilaukset FIA:n kehittämästä uudesta turvakehikosta.

Kuva: M-Sport Ford
Kuva: M-Sport Ford

M-Sportin tulevan kilpurin ulkonäkö saattaa poiketa huomattavasti niin sanotusta ”testimuulista”, jossa uusia osia testataan. Talli ei ole vieläkään vahvistanut, mihin automalliin hybridiauto perustuu.

Huhujen mukaan M-Sport saattaa luopua Fiestasta ja kilpailla Puma-mallia muistuttavalla autolla hybridiaikakaudella.

Tiistaina sosiaalisessa mediassa tuli julki myös video M-Sportin testistä Kataloniasta. Tallin seuraava testivaihe on siis jo ottanut ensimmäiset askeleet Etelä-Euroopassa.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat