WRC-tallin pomo vaatii brittikuskiltaan kovempia tuloksia – ”Hänen on otettava uusi askel urallaan”

Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin rallitallin päällikkö Richard Millener vaatii brittikuskiltaan Gus Greensmithiltä tasonnostoa ensi kaudella.

Millenerin mukaan 24-vuotiaan Greensmithin on pystyttävä ajamaan ensi vuonna palkintosijoista. Toistaiseksi Greensmithillä on vyöllään 58 MM-starttia, joista 21 on WRC-autolla. Miehen paras tulos on viime kesäkuun Kenian MM-rallista saavutettu neljäs sija.

– Gus on ollut meidän kanssamme vuodesta 2017 lähtien. Hän on ajanut WRC-autolla enemmän tai vähemmän säännöllisesti yli kaksi vuotta. Nyt hänen on otettava uusi askel urallaan ja mielestäni se on podium, Millener paaluttaa rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Toki tiedämme, millä tasolla automme on ollut viimeisen parin vuoden aikana. Olemme keskittyneet Pumaan (ensi kauden uusi Rally1-auto) ja ehkä se on ollut haitta tietyillä alustoilla. Vuoden 2022 automme kanssa en kuitenkaan näe mitään syytä, miksi Gus ei voisi nousta seuraavalle tasolle.

Greensmithin sopimus ensi vuodesta M-Sportin kanssa julkistettiin marraskuun Monzan MM-rallin aattona. Greensmithin lisäksi brittitalli on vahvistanut ensi kaudeksi Craig Breenin sopimuksen.

– Luonnollisesti odotan ensi vuotta innokkaasti. Olen ajanut uudella autolla, ja kaikki tiimissä ovat tehneet sen kanssa upeaa työtä. On hienoa päästä aloittamaan uusi kausi uudella autolla, Greensmith toteaa.

– Olen tyytyväinen kehitykseeni tänä vuonna. Olisi toki ollut hienoa ajaa vihdoin ensimmäinen pohja-aika, mutta se on ainakin tavoitteenani ensi vuonna.

Greensmithin ja Breenin lisäksi energiajuomajätti Red Bullin sekä Ranskan autourheiluliiton tuesta nauttivan Adrien Fourmaux´n odotetaan ajavan kaudella 2022 kaikki MM-rallit Puma Rally1:lla. Myös rallikonkari Sebastien Loeb saattaa ajaa Fordilla valikoituja MM-ralleja.

Kauden 2022 avaavan Monte Carlon MM-rallin alkuun on aikaa enää viisi viikkoa.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,382706″ ap mute]

Lue myös nämä