WRC-tallin pomo taustoitti yllätyspäätöstä MM-ralliin

Hyundain WRC-talli on ottanut pienoisen niskalenkin arkkivihollisestaan Toyotasta rallin MM-sarjassa.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka tiimien ero valmistajien sarjassa on vain 13 pistettä, on Hyundai pystynyt dominoimaan eritoten sunnuntain kisapäiviä. Voitot ovat tasan 3-3, mutta Hyundai-kuskit ovat käyttäneet paremmin hyväkseen uuden pistelaskujärjestelmän ja tehneet eron supersunnuntaiden aikana.

Vaikka edessä on kolme nopeaa sorarallia, jotka normaalisti ovat olleet Toyotan temmellyskenttää, on Hyundain miehistöjen itseluottamus korkealla. Testialue Keski-Suomen Jämsässä on tuonut lisää vauhtia soralle.

– Meillä on positiivinen vire päällä edellisistä kisoista, joten on hienoa suunnata katseet kohti Puolan rallia. Se on toki nopea soraralli, ja me kaikki tiedämme, että se on vihollisemme Toyotan lempialusta. Siinä mielessä olemme altavastaajia, Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul toteaa.

– Johdamme kuitenkin kaikkia kolmea sarjaa ja kaksi meidän miehistöistämme on yltänyt Puolassa aiemmin voittoon. On mielenkiintoista nähdä, olemmeko kehittyneet myös tällä alustalla yhtä paljon kuin muilla.

Hyundai-kuskeista Thierry Neuville ja Andreas Mikkelsen ovat voittaneet Puolassa, mutta edellisen kerran kisa on ajettu vuonna 2017, joten moni asia on sen jälkeen muuttunut. Myös Hyundain virolaistähti Ott Tänak on ollut kahdesti podiumilla Puolassa.

Mikkelsenin valinta Puolaan oli pienoinen yllätys, sillä rosterissa olisi ollut myös nopealla sora-alustalla erinomaisesti viihtyvä suomalaiskuski Esapekka Lappi.

– Puolan rallia ei ole ajettu sitten vuoden 2017, mutta Andreaksella on tuoreempaa kokemusta EM-sarjan puolelta, joten hän on korvaamaton ase meille, mitä tulee kokemukseen, Abiteboul taustoittaa.

Edellisen kerran Mikkelsen on ajanut Puolan rallin vuonna EM-tittelikaudellaan 2021. Silti Hyundain kovimmat tykit Puolassa ovat taatusti Tänak ja Neuville.

– Thierryn ja Ottin menestys viime kisoissa, mukaan lukien voitto Sardiniassa, ovat tuoneet meille lisää itseluottamusta. Tavoitteenamme on saada taas hyvä potti pisteitä, jotta voimme säilyttää johtoasemamme MM-sarjoissa, Abiteboul summaa.

Puolan MM-ralli käynnistyy torstai-iltana kisan keskuspaikan Mikolajkin keskustassa ajettavalla yleisöpätkällä. Rallissa ajetaan yhteensä 19 pikataivalta, joille mittaa kertyy reilut 300 kilometriä.

Lue myös nämä