Quantcast

WRC-tallin pomo pelkäsi suomalaiskuskin puolesta – ”Hän oli paskassa tilanteessa”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Sunisen ralliura on positiivisen loppukauden myötä hieman valoisampi, joskaan mitään takeita jatkosta ei ole. 

Sunisen kauden 2021 alkupuolisko oli mollivoittoinen. Homma huipentui elokuussa ajetun Belgian MM-rallin jälkeen, kun Suninen taustajoukkoineen päätti yhteistyön brittitalli M-Sport Fordin kanssa. Jokelalainen ajoi sen jälkeen voitokkaasti Printsportin Volkswagenilla Suomessa sekä palkintosijan arvoisesti Hyundai-debyytissään Kataloniassa Rally2-autolla.

Kauden päättäneessä Monzan osakilpailussa Suninen nostettiin Hyundain WRC-auton rattiin. Tuloksena oli kuudes sija, mikä ei sinänsä ole supersuoritus, mutta huonomminkin olisi voinut käydä. Suninen lähti ralliin yhden testipäivän kokemuksella. Keskeytys olisi miehen omien sanojen mukaan voinut tietää jopa koko ralliuran loppua.

– Olisin toki mieluiten ajanut WRC-autolla Suomessa tai Espanjassa, mutta kun mahdollisuus tuli, en voinut tietenkään kieltäytyä. Tämä oli varmasti yksi tärkeimmistä ralleista minulle, Suninen sanoo Dirtifishin sivuilla.

– Tavoite on jatkaa Hyundailla ja kehittää heidän R5-autoaan. Sen jälkeen ei voi tietää, mitä tapahtuu. Jos jokin paikka (pääluokassa) avautuu, olen valmis hyppäämään kehiin.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo vakuuttui Sunisen tekemisestä Monzasta. Ensi kauden työtehtäviä Sunisen osalta torinolainen ei kuitenkaan suostunut myöntämään.

– Hän oli paskassa tilanteessa, koska hän hyppäsi autoon yhden päivän testeillä. Siinä tilanteessa rallin ajaminen ei ole helppoa. Jos asetutaan hänen kenkiinsä, niin tiedämme, että hänellä oli vaikea jakso alla ja hankala päätös edelliselle työsuhteelle.  Mitä tahansa jos olisi tapahtunut, kaikki olisivat olleet valmiita kaivamaan hänelle hautaa, Adamo sanailee.

– Yritinkin vain halata häntä joka kerta ja kertoa mukavia asioita. Pelkäsin, että hän asettaa itselleen liikaa paineita. Halusin vain tukea häntä ja sanoin joka välissä, että ei ongelmia. Sanoin niin myös silloin, kun pätkäajat eivät olleet kovin hyviä. Lopulta hän oli kuudes ja taakse jäi monta nimeä.

Katso alapuolelta Sunisen haastattelu Monzan MM-rallin jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,393433″ ap mute]

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat