Quantcast

WRC-tallin pomo odottaa Jari Huttuselta kovaa tulosta Kroatian MM-rallista

Jari Huttunen ajaa kauden toisen MM-rallinsa tällä viikolla, kun kiuruvetinen kisaa Ford Fiesta Rally2 -auton ratissa Kroatian asvaltilla.
Mikko Lukka ja Jari Huttunen
Kartanlukija Mikko Lukka ja Jari Huttunen ylsivät podiumille Ruotsin MM-rallissa. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Huttunen avasi kautensa Ruotsin lumilla WRC2-luokan kolmannella sijalla. Palkintosija kovatasoisessa luokassa oli erinomainen tulos. M-Sport Fordin tallipomo Richard Millener odottaa suomalaiskuskiltaan paljon myös Kroatiasta.

– On hienoa, että Jari ajaa taas meidän kanssamme WRC2-luokassa. Hän oli heti kauden avauksessa hyvin luottavainen auton suhteen ja on tehnyt hienoa työtä tiimissä. Ruotsin tulos oli hyvä ja odotamme näkevämme samanlaista suorittamista myös Kroatiassa, Millener sanoo.

Huttunen ei ole aiemmin Kroatiassa kisannut. Kroatian MM-ralli tuli WRC-kalenteriin viime vuonna ja kisa oli heti sekä kuljettajien että fanien mieleen.

– Tämä on tosiaan ensimmäinen kertani Kroatiassa, joten en ole ihan varma, mitä on luvassa. Olen kuitenkin katsonut jonkin verran videoita ja olosuhteet näyttävät mukavilta, Huttunen toteaa.

– Kyseessä on neljäs kisani M-Sportilla ja toistaiseksi kaikki on sujunut hienosti ja myös auto tuntuu hyvältä. Toivottavasti pystymme taistelemaan palkintosijasta, mutta päätavoitteeni on ajaa tasainen viikonloppu.

WRC2-luokassa Ford-kuskit eivät ole perinteisesti juhlineet. Kroatian asvalttikoitoksessa Huttunen saa vastaansa muun muassa Skodalla kisaavat Emil Lindholmin, Mikko Heikkilän ja Nikolai Grjazinin. Lähtöviivalla nähdään myös kovat asvalttispesialistit, Citroenilla ajavat Eric Camilli, Yohan Rossel ja Stephane Lefebvre.

Kroatian MM-ralli käynnistyy torstaina ajettavalla testierikoiskokeella. Itse kisa starttaa perjantaiaamuna ja päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta viime vuoden Kroatian MM-rallin WRC3-luokan parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat